Ο Μητσοτάκης παραδέχεται λάθος στη Θεσσαλονίκη με τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου

Ο Μητσοτάκης παραδέχεται λάθος στη Θεσσαλονίκη με τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

"Έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει και όλους όσοι επεδίωξαν να εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος

Και στην τριτολογία του στη συζήτηση για τον κορονοϊό στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε λάθη στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι την επιβολή lockdown και ειδικότερα λάθη στη Θεσσαλονίκη, “βάζοντας στο κάδρο” για πρώτη φορά την Εκκλησία, χωρίς να την κατονομάσει, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε θέσει ζήτημα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με εικόνες συνωστισμού και ιερείς χωρίς μάσκα. “Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε πως εάν γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα”, είπε και πρόσθεσε:

“Το λέω ξεκάθαρα Η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε -έτσι έστω όπως εορτάστηκε τελικά- τον Άγιο Δημήτριο”.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε όμως και ότι: “Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων, μας επιτρέπει να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας”. Υποστήριξε δε ότι αυτό ακριβώς είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στην εκτίμηση της όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό, στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Και στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει αυτοκριτική παραδεχόμενος τρία λάθη. Ειδικότερα παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε επιβάλει τη χρήση μάσκας παντού νωρίτερα, να είχε περιορίσει τη διασκέδαση νωρίτερα και ενδεχομένως στη Θεσσαλονίκη να είχε πάρει πιο δραστικά μέτρα μία εβδομάδα νωρίτερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα