Ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, εάν πάνε καλά οι διερευνητικές με Τουρκία

Ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, εάν πάνε καλά οι διερευνητικές με Τουρκία
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν @2021 Presidential Press Service via Associated Press

Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με Τουρκία και εάν υπάρχει σημείο σύγκλισης θα εξετασθούν και άλλες συναντήσεις, είπε ο Χρ. Ταραντίλης.

Την απάντηση της ελληνικής πλευράς στην πρόσκληση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για συνάντηση, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στο πλαίσιο του briefing.

Ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας, οι οποίες υπενθύμισε ότι είναι άτυπες, και αφού εξετασθεί εάν υπάρχει σημείο σύγκλισης για το ένα και μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης, δηλαδή την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, “τότε μπορούμε να εξετάσουμε και άλλες συναντήσεις”.

Υπενθύμισε επίσης ότι το πλαίσιο που έχει θέσει η Αθήνα, εκτός του ότι μπορεί να συζητηθεί ένα και μόνο συγκεκριμένο θέμα, η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, προϋποθέτει να μην υπάρχουν ερευνητικές δραστηριότητες σε περιοχές ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές αντιδράσεις στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι οι διερευνητικές επαφές δεν αφορούν θρησκευτικά ζητήματα και τόνισε πως η κυβέρνηση προφανώς και σέβεται όλες τις θρησκείες, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα