Ο Μητσοτάκης ζητά από υπουργούς και βουλευτές να στηρίξουν μεταρρυθμίσεις

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC Menelaos Myrillas

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο και τι θα πει στην ΚΟ της ΝΔ σήμερα. Αναφορά στην πολιτική προστασία και την ακρίβεια, αλλά και ετοιμότητα για αυτοδιοικητικές.

Με ατζέντα μεταρρυθμίσεων θα κινηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως άλλωστε έπραξε και χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες να αναφερθεί σε “μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μάς ψήφισαν οι πολίτες, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή τους.” Αλλά και να υπογραμμίσει το ρόλο του κάθε βουλευτή για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αυτών, που αναμένεται να προκαλέσουν και αντιδράσεις.

Και χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να στηρίξουν στην πράξη την αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου. Δεν αρκεί άλλωστε να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών από την Βουλή. Αλλά απαιτείται η στήριξη των μελών της κυβέρνησης, καθώς αφορά εποπτευόμενους φορείς όλων των υπουργείων.

Τι φοβάται και τι προσδοκά η ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές που πλησιάζουν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου και ο δεύτερος όπου απαιτηθεί, στις 15 Οκτωβρίου.

Η ΝΔ ποντάρει για τις πολιτικές εντυπώσεις στους τρεις μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Αλλά και στις περιφέρειες της Αττικής με το Νίκο Χαρδαλιά, της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, της Πελοποννήσου με το Δημήτρη Πτωχό (που προηγείται σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις έναντι του Πέτρου Τατούλη).

Ερωτηματικό αποτελούν πλέον όμως οι περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης μετά τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Ενώ χαμένες από αντάρτες θεωρούνται η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο.

Καθώς δε η κακοκαιρία Elias σάρωσε χθες την ήδη πληγείσα Θεσσαλία και ειδικά το Βόλο, αλλά και την Εύβοια, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην Πολιτική Προστασία.

Στην ομιλία του θα εστιάσει επιπλέον στην καθημερινότητα, με αναφορές στην ακρίβεια. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα ανεχθεί αισχροκέρδεια μετά και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ενώ έχει ανακοινώσει μέτρα, μεταξύ των οποίων και εφαρμογή για καταγγελίες κατά της ακρίβειας στα κινητά.

Η “γραμμή” Μητσοτάκη απέναντι στον Κασσελάκη

Δεδομένου τέλος ότι θα πρόκειται για την πρώτη σε κομματικό πλαίσιο ομιλία Μητσοτάκη μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ προφανώς και θα αναφερθεί στις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναμένεται σε κάθε περίπτωση να επαναλάβει τη γραμμή ότι “ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη και όχι τοξική αντιπολίτευση”. Αλλά το ενδιαφέρον θα είναι εάν θα σχολιάσει το γεγονός ότι δίπλα στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πρόσωπα που αποτελούν κόκκινο πανί για τη βάση της ΝΔ (και για το κεντρώο κοινό). Δηλαδή ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.

Σε αυτή τη λογική έχουν κινηθεί ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα στελέχη.

“Λέει “θα τα αλλάξω όλα” και την επομένη διόρισε δεξί του χέρι τον Νίκο Παππά και αριστερό του τον Παύλο Πολάκη. Και αναρωτιέμαι, είναι καινούρια πρόσωπα ο Παππάς και ο Πολάκης” επανέλαβε και χθες ενδεικτικά ο κ. Γεωργιάδης στο Mega. Ενώ προχθές ο υπουργός Εργασίας είχε σχολιάσει (ΣΚΑΪ): “Λέει δεν θα σας προδώσω ποτέ. Το δεν θα σας προδώσω ποτέ το έχει πει και ο Τσίπρας 1000 φορές. Άρα είναι Τσίπρας με νέο πρόσωπο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα