Η κυβέρνηση “καρφώνει” Κασσελάκη για τη συμπόρευση με Παππά- Πολάκη

Διαβάζεται σε 2'
Η κυβέρνηση “καρφώνει” Κασσελάκη για τη συμπόρευση με Παππά- Πολάκη
Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (4/9/23) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ο Κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει τηλεφωνικά στις 14:00 με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συγχαρεί, ενώ ο Π. Μαρινάκης έδειξε ποια θα είναι η αντιμετώπιση της ΝΔ.

Τη συμπόρευση του Στέφανου Κασσελάκη με πρόσωπα όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, τα οποία αποτελούν “κόκκινο πανί” για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και για ένα κεντρώο ακροατήριο, επισημαίνουν από την κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα αξιοποιούν τα “τρωτά σημεία” του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί για σειρά θεμάτων, αλλά και ότι δεν είναι βουλευτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο του briefing ανακοίνωσε καταρχήν ότι έγινε το πρωί προσπάθεια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Κασσελάκη και υπάρχει τηλεφωνικό ραντεβού στις 14:00 για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Και αφού συνεχάρη και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την ευχή “να αποκτήσει η χώρα μας επιτέλους σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στο δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού.”

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επίσης ότι: “Η αντιπαράθεση μας με τον κ.Κασσελάκη θα είναι πολιτική. Για αυτό αναμένουμε τις θέσεις και προτάσεις του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα” και προσθεσε:

“Επίσης ελπίζουμε να φύγει από τη λογική τοξικότητας και διχαστικού λογου που πολλά χρονια υπηρετεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές ρητορικής μίσους και τοξικού λόγου και με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα απο τη Δικαιοσύνη, μας κάνουν να έχουμε αμφιβολίες ως προς αυτό”.

Σχολίασε μάλιστα: “Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές και η απουσία για σχεδόν τέσσερα χρονια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σίγουρα συνιστά σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα”. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε εξάλλου ότι για αυτό η ΝΔ στο συνέδριο του 2016 ψήφισε ομόφωνα ως προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος του κόμματος, να είναι βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα