Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση
Ο Νίκος Παππάς σε παλιότερη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κίνηση Μελών στην οποία μετέχει "ξαναμετρά" τις δυνάμεις της μετά την παρουσία της Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Ενότητας που επίσης αποτελείται από "προεδρικούς" Eurokinissi

Ο Νίκος Παππάς μετέβη στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρου Κελέτση.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Σταύρου Κελέτση, προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε ο Νίκος Παππάς ο οποίος βρέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην υπουργός καταγγέλει στη μήνυσή του αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχουν αφαιρεθεί από αυτά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογριτσα κατά την κατάθεσή του. Αναφέρει ως υπεύθυνο των πρόεδρο της επιτροπής, ενώ ζητά τη διερεύνηση σειρά αδικημάτων όπως αυτά της ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος.

Κατά την έξοδό του, ο Νίκος Παππάς δήλωσε σχετικά: «η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία, σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της, δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα». Αναφέρθηκε στη μήνυση κατα του κ.Κελέτση, ο οποίος -όπως είπε- «έχει ομολογήσει ότ κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια». Ο Νικ. Παππάς επεσήμανε ότι «αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Ο δικηγορος Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε σχετικά ότι «τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν είναι ένορκη είνια αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα