Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χάρρυ Κλυνν

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χάρρυ Κλυνν
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ Eurokinissi

Πολιτικά κόμματα και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου λένε αντίο στον Χάρρυ Κλυνν, στον σατιρικό καλλιτέχνη που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Αποχαιρετώ με θλίψη έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και έναν ωραίο άνθρωπο. Ταλαντούχος, τολμηρός, διεισδυτικός, ο Χάρρυ Κλυνν ανέδειξε με την καυστική του πολιτική & κοινωνική σάτιρα τις αντιφάσεις της εποχής του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους φίλους» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Με μια ματιά βαθιά, προοδευτική, κατεδάφισε με το χιούμορ και την αθυροστομία του τα ιερά, όσια και άκρως υποκριτικά στερεότυπα του συντηρητισμού, ανοίγοντας, μέσα από το γέλιο που μας χάρισε απλόχερα, ένα παράθυρο στον προβληματισμό όλων μας. Τολμώ να πω ότι υπήρξε ένας Αριστοφάνης του καιρού μας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Αντίο Χάρρυ» έγραψε στο twitter ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τον θάνατο του Χάρρυ κλυνν. Τον αποχαιρετά αναρτώντας ένα «Έκτακτο Δελτίο Ευρωεκλογών» από τον δίσκο του Χάρρυ Κλυνν με τίτλο «Μαλακά πιο μαλακά».

ΣΥΡΙΖΑ: Το οξύ αριστοφανικό χιούμορ του θα σημαδέψει τις επόμενες δεκαετίες

Τον Χάρρυ Κλυνν αποχαιρετά το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας εν πρώτοις μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Χάρρυ Κλυνν. Γεννημένος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης το 1940 από πρόσφυγες Πόντιους γονείς, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης μεγάλωσε δουλεύοντας από τα παιδικά του χρόνια παράλληλα με το σχολείο. Ο Γιώργος Οικονομίδης και Νέα Ταλέντα τού άλλαξαν την ζωή. Μετά το πρώτο βραβείο της εκπομπής, ακολουθούν η κάθοδος του στην Αθήνα και οι σπουδές στην Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Από εκεί αρχίζει η καλλιτεχνική του πορεία, αρχικά ως νουμερίστας και παρουσιαστής σε νυχτερινά κέντρα και αναψυκτήρια και στη συνέχεια στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Η περιοδεία του στην Αυστραλία και την Αμερική θα κρατήσει δέκα χρόνια. Θα έρθει σε επαφή με το άγνωστο τότε στην Ελλάδα standupcomedy και θα ασχοληθεί με τη συγγραφή σατιρικών κειμένων. Η επιστροφή του στην Ελλάδα συμπίπτει με τη μεταπολίτευση. Το οξύ αριστοφανικό χιούμορ του Χάρρυ Κλυνν και η ανελέητα καυστική κοινωνική και πολιτική του σάτιρα θα σημαδέψει τις επόμενες δεκαετίες. Πολυεπίπεδη θα είναι η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια. Θέατρο, ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ταινίες, δισκογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές εκτοξεύουν την δημοφιλία του. Το πολυσχιδές ταλέντο του εκτείνεται στη ζωγραφική και τη συγγραφή βιβλίων. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την πολιτική, πάντα με αριστερό πρόσημο, και ηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλαμαριάς. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τα οποία σημαδεύονται από τον χαμό του γιου του, σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη, τα ζει στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει εκφράζοντας «τα βαθιά συλλυπητήρια για τον χαμό του Χάρρυ Κλυνν. Το έργο του και η κοινωνική του στάση θα μείνουν στην μνήμη μας».

ΚΚΕ: Ανέδειξε κακώς κείμενα στην πολιτική και κοινωνική ζωή

Ο Περισσός σε ανακοίνωση του αναφέρει: “Αποχαιρετούμε ένα γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη, τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, γνωστό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν.

Χαρισματικός, με όπλο τη σάτιρα, ανέδειξε κακώς κείμενα στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, ιδιαίτερα στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Θα τον θυμόμαστε στους χαρακτηριστικούς τύπους που υποδυόταν, αντλώντας στοιχεία από τους καθημερινούς ανθρώπους της πόλης και της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα  συλλυπητήριά του στους οικείους του. ”

ΑΝΕΛ: Καλό σου ταξίδι μοναδικέ Χάρρυ Κλυνν

«Με βαθύτατη θλίψη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποχαιρετούμε τον Χάρρυ Κλυνν, τον υπέροχο κωμικό με το πηγαίο χιούμορ, η σάτιρα του οποίου για την καθημερινότητα, καθώς επίσης για τα πολιτικά πράγματα και πρόσωπα ξεχώριζε για την οξύνοια και την καυστικότητά της. Δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον ιδιοφυή και πολυτάλαντο Πόντιο καλλιτέχνη Βασίλη Τριανταφυλλίδη που επί χρόνια χάρισε γενναιόδωρα στους Έλληνες το αβίαστο γέλιο, τον αυτοσαρκασμό και την αισιοδοξία. Καλό σου ταξίδι μοναδικέ Χάρρυ Κλυνν. Στην οικογένειά και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα