Ο Σαμαράς αποφασίζει ότι αφού κανείς δεν έθεσε ζήτημα ηγεσίας, το θέμα έκλεισε

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αιχμές από τον πρόεδρο της Ν.Δ κατά στελεχών που “τραυματίζουν την παράταξη” κατά την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή. Επιμένει στο “όχι” σε συνέδριο, μιλά για οδοιπορικό στην κοινωνία και δίνει στίγμα επανίδρυσης. Γιατί χαρακτήρισε εμμέσως το Βαρουφάκη Κλουζώ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Να κλείσει ο ίδιος τυχόν θέμα ηγεσίας έσπευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, “πατώντας” πάνω στο γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ουδείς από τους δελφίνους σήκωσε επισήμως το γάντι που τους έριξε.

Καθώς όμως ο κ.Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα αμφισβήτησης του, άφησε παράλληλα αιχμές κατά στελεχών που “τραυματίζουν τη Ν.Δ”. Με επιχείρημα τον κίνδυνο εσωστρέφειας άλλωστε επέμεινε στο “όχι” σε συνέδριο, προτείνοντας αντίθετα “οδοιπορικό στην κοινωνία”, με το οποίο όπως σχολίαζαν στελέχη έδωσε εκ νέου στίγμα επανίδρυσης της Ν.Δ στα δικά του μέτρα.

“Θέμα αρχηγού έθεσα ο ίδιος στην κοινοβουλευτική ομάδα εξηγώντας ότι δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη Εξήγησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο αλλά κάλεσα έντιμα όποιον θέλει να θέσει το θέμα ανοιχτά. Κανείς δεν το έθεσε και το θέμα έκλεισε” δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

“Μερικοί συνάδελφοι έθεσαν θέμα έκτακτου συνεδρίου . Πολλοί περισσότεροι το απέρριψαν” υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. “Αλλωστε το συνέδριο θα είχε ως θέμα μόνο την αλλαγή αρχηγού. Ένω όμως δεν το έθεσαν στην κοινοβουλευτική ομάδα, το διαρρέουν στα ΜΜΕ, ενώ ξέρουν ότι έτσι θα τραυματίσουν τη Ν.Δ και θα ενισχύσουν το ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε και κατέληξε: “Όποιος έχει μάτια βλέπει”.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι “με το που θα ανακοινώναμε συνέδριο και μόνο θα άνοιγε φαύλος κύκλος εσωστρέφειας, θα παρουσίαζε την παράταξη μας σπαρασσόμενη την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του προβλήματα” και ότι “αντίθετα το οδοιπορικό στο λαό επιτρέπει ευκολότερα να πλησιάσουμε την κοινωνία και δε διαιρεί την παράταξη με προσωπικές στρατηγικές”.

Σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά η Ν.Δ πρέπει να κάνει πέντε πράγματα:

Πρώτον να υπερασπιστεί το έργο της

Δεύτερον να ξαναδώσει την ελπίδα ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι κορμός αυτών είναι η Ν.Δ

Τριτον, να λειτουργήσει πιο συλλογικά πιο δημοκρατικά. “Η Ν.Δ θα έχει την περισσότερη εσωτερική δημοκρατία που είχε ποτέ”, είπε.

Τέταρτον, να γίνει ένα αληθινό οδοιπορικό στην κοινωνία. “Δε θα πάμε να τους καλοπιάσουμε, αλλά να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν” είπε και στη συνέχεια εξήγησε ότι θα γίνουν σε όλη τη χώρα νομαρχιακές συνελεύσεις και περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες θα συμμετάσχει και ο ίδιος και οι οποίες θα ειναι ανοιχτές και στην κοινωνία περαν των κομματικών μελών.

Πέμπτον να ανοίξουν τα στεγανά του κόμματος για να μπουν νέες δυνάμεις. Ο κ.Σαμαράς ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με προσωπικότητες και σε τοπικό επίπεδο θα ανοίξουν οι κατάλογοι “για αυτούς που θέλουν να έρθουν μαζί μας”.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε “λανθασμένη κριτική ότι τάχα μετακινηθήκαμε ιδεολογικά” και αναρωτήθηκε “τι πάει να πει αυτό; Είναι δεξιά στροφή ότι αναδείξαμε το προβλήματα ασφάλειας του πολίτη” και αφήνοντας αιχμές πρόσθεσε: “ Και αντίθετα ήταν μήπως κεντρώο άνοιγμα να παρουσιάζεις στα σχολικά βιβλία τη σφαγή της Σμύρνης ως συνωστισμό σε προκυμαία;”

Απέρριψε την κατηγορία για στρατηγική του φόβου, αλλά στην πραγματικότητα την υπερασπίστηκε, λέγοντας εμμέσως ότι έτσι κρατήθηκε η Ν.Δ στο 28%. Επανέλαβε επίσης ότι απορρίπτει τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης, ενώ δήλωσε προς πάσα (εσωκομματική) κατεύθυνση “τώρα που επιβεβαιώνεται η πολιτική μας εμείς δεν μπορεί να εγκαταλείπουμε την υπεράσπιση της” και ότι “απαιτείται ετοιμότητα για κάθε πιθανή εξέλιξη”.

Ο κ.Σαμαράς σημείωσε επίσης ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα εύχεται την ώρα που ο ίδιος αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, να βυθίζεται η Ν.Δ σε εσωστρέφεια. Ε λοιπόν αυτό το δώρο εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε Γιατί μην κάνετε λάθος, υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν τη Ν.Δ να βουλιάζει στην εσωστρέφεια και να κερδιζει πολιτικό χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που άρχισε να ξεφουσκώνει

Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ.Βαρουφάκης προειδοποίησε σήμερα τους εταίρους ότι μέχρι και δημοψήφισμα θα κάνει η κυβέρνηση εάν δε δεχθουν οι εταίροι το σχέδιο τους Δηλαδή ξανακάνουν το λάθος του Παπανδρέου και παίζουν το Grexit για να βγάλουν την ευθυνη από πάνω τους” και πρόσθεσε: “ Κι ύστερα έλεγαν ταχα ότι κινδυνολογούμε”.

Αναφερόμενος δε στην πρόταση να χρησιμοποιηθουν τουρίστες ως μυστικοί πράκτορες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είπε σκωπτικά: “Τι να πω, πάλι καλά που δε φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζώ από το Ροζ Πάνθηρα”.

Την ώρα της ομιλίας του κ.Σαμαρά, ένα στέλεχος από το ακροατήριο (όχι μέλος της πολιτικής επιτροπής) σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει ότι η Ν.Δ ξέχασε τους νεοδημοκράτες και τους εργαζόμενους. “Το είπα κι εγώ κάναμε σφάλματα” σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι δύο απουσίες από την πολιτική επιτροπή συζητήθηκαν: η απουσία του πρώην προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή και η απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνέδριο για να ξαναγίνει η Ν.Δ η μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζητά ο Δένδιας

SHARE:

24Media Network