Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις "κατά συρροή απώλειες" αθλητών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις "κατά συρροή απώλειες" αθλητών

Ερωτηματικά, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, εγείρουν οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία. Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ο θάνατος ενός ακόμη αθλητή της κωπηλασίας, του Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης.

Το κόμμα αφήνει αιχμές για ντόπινγκ και σημειώνει ότι λόγω των περικοπών, έχουν μειωθεί οι έλεγχοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία, μετά και από αυτόν της κύπριας αθλήτριας του στίβου, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά.

Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που  σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Όμως όλοι γνωρίζουν, ότι εξ αιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network