Ο Τατσόπουλος στη ΝΔ: Μια δεδομένη κατάληξη, μέσα από δικά του λόγια

Ο Τατσόπουλος στη ΝΔ: Μια δεδομένη κατάληξη, μέσα από δικά του λόγια
Ο Πέτρος Τατσόπουλος Eurokinissi

Οι παλαιότερες ατάκες του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου του Ποταμιού που "έδειχναν τον δρόμο" προς τη συμπόρευση με τη ΝΔ, αλλά και οι φράσεις του για τις οποίες δέχθηκε εντονότερη κριτική.

Υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι λοιπόν ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος στις επόμενες εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη.

“Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται δυναμικά και σήμερα σηματοδοτείται με τη συμπόρευση του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου στην παράταξή μας”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. “Τους καλωσορίζω στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μαζί μπορούμε”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και οι δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να εκληφθούν ως “έκπληξη” μιας και έχουν διατυπώσει πολλάκις τα πολιτικά τους “πιστεύω” που συγκλίνουν με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πέτρος Τατσόπουλος δε, ακόμη και τον καιρό που έμενε “φεύγοντας” από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανάψει φώτα πορείας προς ΝΔ μεριά. Από το 2012 και μετά άλλωστε, ο ίδιος είχε δεχθεί κριτική για ατάκες και δημόσιες τοποθετήσεις του, ορισμένες εξ αυτών έγιναν ως απάντηση σε επιθέσεις εναντίον του από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει κατηγορηθεί και για πολιτικό “τυχοδιωκτισμό” λόγω των επιλογών του.

Η “μισή Αθήνα”

Πάμε να πιάσουμε τις ατάκες του από την πιο “διάσημη”. Εκείνη που αφορούσε τη “μισή Αθήνα”. Τον Νοέμβριο του 2012 έλεγε απαντώντας στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής:

“Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”. “Δηλαδή, τι άλλο να πω; Τώρα, στα γεράματα, να βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά μου ή με τις συζύγους μου, για ν’ αποδείξω ότι δεν είμαι “αδερφή” στους φασίστες που τους βολεύει, γιατί όταν είσαι κακός στην Ελλάδα πρέπει να είσαι σε όλα κακός. Δηλαδή, να είσαι και ηλίθιος και “αδερφή” και τραμπούκος και μοχθηρός και όλα”.

Απαντώντας στα δεκάδες σχόλια που δέχθηκε, έγραψε εν συνεχεία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook όπου και συνηθίζει να τοποθετείται: “Σιγά τη μεγαλόπολη” ενώ σε άλλο του σχόλιο αναφέρει “βαράτε, βαράτε υποκριτές του κώλου”.

Αντικρούοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε “εξ αριστερών” για τη χρήση του όρου “αδερφή”, επανήλθε γράφοντας:

“Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κοιμάσαι “ομοφυλόφιλος” για τους Χρυσαυγίτες και να ξυπνάς “ομοφοβικός” για τους συντρόφους σου. στην επίμαχη φράση που απομονώθηκε από τη συνέντευξή μου στο CRASH, για εμφανέστατα προβοκατόρικους εμπορικούς λόγους, ΧΛΕΥΑΖΩ τα σεξιστικά πρότυπα της “Χρυσής Αυγής” κι επ’ουδενί ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ με αυτά. Οποιος διαβάσει τη συνέντευξη και είναι στοιχειωδώς καλοπροαίρετος, το αντιλαμβάνεται αμέσως”.

Αποκρούοντας την επίθεση Πάγκαλου για το σχόλιό του περί “μισής Αθήνας”, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε: “‘Ο Πάγκαλος είναι εξαιρετική περίπτωση Νεοέλληνα. Ξεκινά πολύ χαλαρά στην εκπομπή του Mega. Με την καλημέρα για κολατσιό ρίχνει μπινελίκια”.

“Μία φορά τσίμπησα στο δόλωμα του Παναγιώταρου, φορτισμένος από τους νωπούς τότε τραμπουκισμούς του στο Χυτήριο. Σας υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να ξανατσιμπήσω, όπως και να με αποκαλέσουν στο μέλλον – Τσατσόπουλο, Τσιτσόπουλο ή Τσουτσουνόπουλο” δήλωνε σε άλλη συνέντευξή του στο Έθνος.

Είπα μ@@κια. Δεν θα μπορούσα να είχα πάει με την μισή Αθήνα και να είμαι γκέι;

Τον Μάρτη του ’16 επανήλθε για το όλο θέμα στην τότε εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου. “Δεν φρίκαρα που με είπαν έτσι οι χρυσαυγίτες. Χέστηκα με τους χρυσαυγίτες. Φυσικά βγήκα ομοφοβικός. Αλλά γιατί έγινε αυτό το πράγμα; Γιατί με βγάλαν εμένα γκέι; Γιατί είχαν πρεμούρα Για να δικαιολογήσουν ότι είπα τον Κολοκοτρώνη γκέι. Κι εγώ για να αποδείξω ότι ποτέ δεν είπα τον Κολοκοτρώνη γκέι, έπρεπε να αποδείξω σε ποιους; Από εδώ αρχίζει η μαλ… η δικιά μου, ότι δεν ήμουν γκέι. Λες και με την μισή Αθήνα αποδεικνυόταν. Γιατί δεν θα μπορούσα να είχα πάει με την μισή Αθήνα και να είμαι γκέι; Μαλ… δεν ήταν; Κι αυτή την μαλ… για την μισή Αθήνα που είπα, την είχαν πει μερικές εκατοντάδες πριν από εμένα; Ξαφνικά ήμουν ο πρώτος Έλληνας που είπα αυτή τη μαλ…”, είπε.

Η κόντρα με τον Πιτσιρίκο

Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM την ίδια χρονιά, δήλωνε για την προσωπική του κόντρα με τον μπλόγκερ “Πιτσιρίκο”, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον νυν πρωθυπουργό και τότε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

“Θες να μου πεις ότι ο Τσίπρας συμφωνεί με όποιον του παίρνει συνέντευξη; Συμφωνεί με τις απόψεις του δημοσιογράφου που θα έρθει; Ή ξέρει τις χοντράδες που έχει πει; Δεν το ήξερε ο Τσίπρας αυτό το πράγμα (όσα έχει γράψει ο blogger κατά καιρούς). Ξέρει όλο το ιστορικό σου;” είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος και τόνισε:

“Ο Pitsirikos είναι ένα κωλόπαιδο, τελεία και παύλα. Ο Μουρούτης βγαίνει με ένα tweet και τον δίνει. Δίνει το ονοματεπώνυμό του. Του την “πέφτει”, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και του λέει “ξέρεις από το φρουραρχείο πώς μπαίνει-βγαίνει, παίρνεις λίστα”;

Το φλερτ με τη ΝΔ

Το όλο φλερτ με τη ΝΔ είχε αρχίσει πάντως από το 2013 όταν και ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν είναι ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ και της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ” δήλωνε τότε και πάλι στον ΒΗΜΑ FM. “εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ -αυτή που θα υπάρχει τότε- είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ και με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ”.

“Προφανώς τον Βορίδη τον πήρανε για ένα συγκεκριμένο άνοιγμα, που ήταν προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο ή την αριστερά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που, είτε συμπαθητικός είτε αντιπαθητικός, το πρώτο του “αριστερό” άνοιγμα το έκανε στα 40 του όταν πήγε από το Ελληνικό Μέτωπο που ήταν άκρα άκρα δεξιά στον ΛΑΟΣ που ήταν απλώς ακροδεξιά. Είναι σταμπαρισμένος ο Βορίδης και οι τελευταίες δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ένα κλείσιμο του ματιού προς τη δεξιά”, τόνιζε τότε. Αργότερα υπερασπίστηκε τον Μάκη Βορίδη, όπως θα διαβάσετε λίγο παρακάτω.

“Ο Γλέζος μοιάζει με τον Μαθουσαλίξ στον Αστερίξ, με τη θεογκόμενα”

“Ο Γλέζος μοιάζει με το γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα…”, σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας και πάλι στο ραδιοφωνικό σταθμό, “Βήμα Fm” τον Οκτώβρη του ’13 και κάνοντας ένα “unfair” χτύπημα στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. “Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική” δήλωνε ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις Γλέζου σχετικά με την αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν το μένος τον τότε “συντρόφων” του.

“Δεν μετράει η γνώμη μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι κατά της συνεργασίας με ΑΝ.ΕΛ.”

Αυτά τα έλεγε από το ’13. “Δεν είναι σοβαρή η πρόταση για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους, τους Ανεξέλεγκτους Έλληνες..”. “Ακόμα και με την αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη δεν έχω τίποτε κοινό μαζί τους…”, έλεγε.

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 δήλωνε πως “το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συνεχιστεί η διαφθορά και να μην αγγίξουμε κανέναν”.

Τον Οκτώβρη του ’14 υπέβαλλε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κράτησε πάντως την έδρα. Τον Δεκέμβρη του ’14 δεν ψήφισε ως ανεξάρτητος τον Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Αλαζονεία εκπέμπει το κάθε μικρό δογματικό αρχ@δ@, από τότε που προσδέθηκε στο κρουαζιερόπλοιο ΣΥΡΙΖΑ”

“Αλαζονεία που χρήζει ψυχαναλυτικής μελέτης” καταλόγιζε στη συνέχεια ως ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με δικά του λόγια: “Eίναι πάντως εκπληκτική -και αναμφίβολα άξια ψυχαναλυτικής μελέτης- η αλαζονεία που εκπέμπει το κάθε μικρό δογματικό αρ…δι στο Διαδίκτυο, από τη στιγμή που προσδέθηκε στο κρουαζιερόπλοιο ΣΥΡΙΖΑ. Εν μία νυκτί λησμόνησε το ταπεινό παρελθόν του -τότε που καρκινοβατούσε στο 4%- και άρχισε να μανταμσουσουδίζει, λες και ήταν αξιωματική αντιπολίτευση… ΕΞΑΠΟΑΝΕΚΑΘΕΝ. Το χειρότερο; Πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ. Καλά ξυπνητούρια”.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2015 είχε λάβει μέρος σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ με θέμα “Σοσιαλδημοκρατία και Ανανεωτική Αριστερά”.

Theodore Manolopoulos / SOOC

 

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώθηκε στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. Απέτυχε να μπει στη Βουλή και δήλωσε πως αποσυρόταν από την πολιτική για να αφοσιωθεί πάλι στην συγγραφή.

“Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει. Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν’ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας”, δήλωνε σε μια μακροσκελή του ανακοίνωση.

Τατσόπουλος στο Ποτάμι: Θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ αν αποβάλλει τους ακροδεξιούς

Σαν υποψήφιος με το Ποτάμι, είχε κάνει την εξής δήλωση που έχει τη σημασία της, για ενδεχόμενες συνεργασίες του κόμματος: “Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία δεν δεχόμαστε τους ακροδεξιούς και αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δεχόμαστε τους σταλινικούς και τους σαλταρισμένους”.

Τατσόπουλος για τους ‘σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ’ και τους ‘στρατόκ…λους ψεκασμένους’

Με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2015, δήλωνε: “Tον Οκτώβριο του 2012, έξω από το Θέατρο “Χυτήριο”, λυπόταν η ψυχή μου τους σφίχτερμαν σατανιστές της Χρυσής Αυγής που έπρεπε να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους σαλταρισμένους παλαιοημερολογίτες. Σήμερα, μετά την παρέλαση, λυπάται η ψυχή μου όλους αυτούς τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους στρατόκ….ς Ψεκασμένους. Πουτάνα κοινωνία. Πόσα φαρμάκια πρέπει κάποιος να καταπιεί προκειμένου να μην διαψεύσει την ιδεοληψία του;”.

Τατσόπουλος για Βορίδη: Ένα αυτοσχέδιο τσεκουράκι έκανε και τον σέρνουν

Τον Νοέμβρη του ’16 ο Πέτρος Τατσόπουλος επανήλθε υπερασπιζόμενος αυτή τη φορά τον Μάκη Βορίδη.

“Ο άλλος ένα αυτοσχέδιο τσεκουράκι έφτιαξε πριν από 30 χρόνια και τον σέρνουν για το τσεκούρι. Τον άλλο η γυναίκα του σε μια στιγμή χαλάρωσης τον είπε “Μπουμπούκο” και τον σέρνουν για το Μπουμπούκο. Κι εγώ είπα μια μ…κια για τη μισή Αθήνα. Μας βολεύει να έχουμε μισή ατάκα για να του τη σέρνουμε μια ζωή”, έλεγε μεταξύ άλλων στον ALPHA.

 

“Η χαζοβιόλα Μποφίλιου”

Τον Δεκέμβρη του ’17 μπήκε στο στόχαστρο των σχολίων μετά τους χαρακτηρισμούς του για τη Νατάσα Μποφίλιου τους οποίους προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας στον ΣΚΑΙ:

“Εγώ χρησιμοποίησα τον όρο “χαζοβιόλα” για να την προστατέψω. Όταν βλέπεις μια πυρκαγιά σε εξέλιξη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να φτιάξεις μία αντιπυρική ζώνη. Όταν λοιπόν καθορίζεις από την αρχή έναν άνθρωπο “χαζοβιόλη”, είναι σαν να λες “παιδιά, τα επόμενα τα οποία θα σχολιαστούν είναι σαχλαμάρες, μην τα πάρετε στα σοβαρά. Του δίνεις το σήμα ότι, αυτά που θα ειπωθούν έχουν ειπωθεί με ελαφρότητα, με αβάσταχτη ελαφρότητα, ορισμένα από αυτά με εγκληματικά αβάσταχτη ελαφρότητα, αλλά με ελαφρότητα”.

Τα σχόλια του συγγραφέα και πρώην βουλευτή, συνέπεσαν τότε χρονικά με το γενικότερο bullying που δέχθηκε η τραγουδίστρια μετά τη συνέντευξη της στην Εφ.Συν. στην οποία δήλωνε μεταξύ άλλων πως είναι “τροτσκίστρια” και ψηφίζει ΚΚΕ και πως για τις πολιτικές της θέσεις έχει δεχθεί φασιστικές επιθέσεις και επιθετικά σχόλια.

Το 2017 ήταν εκ των οργανωτικών στελεχών των “Παραιτηθείτε” που πραγματοποίησαν μια όχι και τόσο επιτυχημένη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών. Δεν δήλωσε όμως αν έχουν αποβληθεί οι “ακροδεξιοί” για τους οποίους μιλούσε τρία χρόνια πριν.

Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν για τη μεταγραφή Τατσόπουλου: “Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας. Έχει μάλιστα καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του “Ήμουν κι εγώ εκεί”. Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα