Ο Θεοδωράκης εγκωμιάζει τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολιάζει τη στάση των Ελλήνων Προέδρων

Ο Θεοδωράκης εγκωμιάζει τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολιάζει τη στάση των Ελλήνων Προέδρων
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης Thodoris Manolopoulos / SOOC

"Η απόφαση του Ιταλού Προέδρου να μην δεχθεί για υπουργό έναν εχθρό της ΕΕ, δείχνει ότι υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία", υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας ότι αντίστοιχα οι Έλληνες Πρόεδροι δεν είπαν ποτέ όχι σε επικίνδυνες αποφάσεις κυβερνήσεων

Την απόφαση του Ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας να αρνηθεί το διορισμό του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, μολονότι αυτός προτάθηκε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και υποστηριζόταν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εγκωμίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, θέτοντας ερωτήματα για τη στάση των Ελλήνων Προέδρων Δημοκρατίας.

“Η απόφαση του Ιταλού Προέδρου να μην δεχθεί για υπουργό έναν εχθρό της ΕΕ, δείχνει ότι υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Αντιστοίχως οι Έλληνες πρόεδροι δεν τόλμησαν ποτέ να πουν οχι ακόμη και στις πιο επικίνδυνες αποφάσεις των κυβερνητικών κομμάτων” έγραψε ο κ..Θεοδωράκης στο twitter.

“Στα τόσα χρόνια της προεδρευομένης μας δημοκρατίας, οι πρόεδροι μας, δεν έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να διαφωνούν. Πoτέ δεν τόλμησαν να αναπέμψουν ένα νόμο και ποτέ – μα ποτέ! – δεν έχουν πει ένα όχι σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που σωρηδόν υπογράφουν οι υπουργοί”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα