Ο Τσίπρας "παίρνει πάνω του" τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Εντός της εβδομάδας ανακοινώνεται η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, που θα οδηγήσει την Κουμουνδούρου στο Συνέδριό της, ενώ θα διευρυνθεί και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Περιοδεία του Προέδρου του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου του Γιώργου Σταθάκη

Να επιταχύνει τις κινήσεις διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει την αρχική τους δυναμική, λόγω και του “σκεπτικισμού” που υπάρχει σε μερίδα του “βαθέως κόμματος” για αυτές, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας και πάλι πάνω του την κατάσταση.

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να εγκρίνει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία θα συμμετέχουν η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και κάποιες προσωπικότητες που δεν συμμετείχαν έως τώρα ενεργά στις διαδικασίες. Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε κατ’ ιδίαν όλο το τελευταίο διάστημα με προσωπικότητες κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον συνδικαλισμό, με την πλειοψηφία τους να συμφωνεί ότι θα στρατευτεί στο εγχείρημα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αλλά και μετά από αυτό, ενώ κάποιοι, πχ, ο καθηγητής Άρης Καζάκος, θα συμμετάσχουν στην ΚΟΕΑ. Ταυτόχρονα, θα οριστεί και Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΑ, που θα αποτελείται από τη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα έχει την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη διεύρυνση των οργάνων, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά στα μέσα της εβδομάδας νέα περιοδεία, αυτή τη φορά στη Δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει και σοβαρή ανησυχία για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, συνδέοντας ευθέως την αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος με την “επιχείρηση διεύρυνσης” του. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κοζάνη, ενώ θα μεταβεί και σε Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το “μακεδονικό”, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται πλέον υπέρ της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν η ΝΔ ως αντιπολίτευση τη χαρακτήριζε ως “καταστροφική”. Γενικότερα, πάντως, στην Κουμουνδούρου εξετάζουν τρόπους ενδυνάμωσης των δυνάμεών τους στη Βόρεια Ελλάδα και συζητούν νέες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Την Παρασκευή, επίσης, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η Επιτροπή Προγράμματος που έχει ως επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις παρατηρήσεις του επί των αξόνων που παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης, ο οποίος συναντάται σήμερα με τα Τμήματα Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (Οικονομίας, Ενέργειας, Παιδείας κοκ), ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους σοσιαλδημοκρατών και πράσινων τα προγράμματα των κομμάτων τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Τσίπρα - Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη

Επιστολή Τσίπρα στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την "παραγραφή του σκανδάλου Novartis"

SHARE: