Ο Τσίπρας στη Μύκονο και ο “διπλός σαμποτέρ”

Ο Τσίπρας στη Μύκονο και ο “διπλός σαμποτέρ”
Σε άμεση επαφή με τους κατοίκους, τους φορείς και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου θα έρθει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Φώτο απο την τελευταία επίσκεψή του σε έναν άλλο μεγάλο τουριστικό προορισμό, την Κρήτη Eurokinissi

Από κοντά θα ακούσει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του πρώτου νησιού στο οποίο επιβλήθηκε lockdown ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην Μύκονο, όπου η κυβέρνηση «εγκαινίασε» την τακτική των τοπικών lockdown, θα βρεθεί σήμερα, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε ένα από τα νησιά-«ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού, που ακόμη «βράζει» μετά την απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να έρθει σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού ενώ το μεσημέρι θα ακούσει τους τοπικούς φορείς σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου. Από την Μύκονο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καλέσει την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας επισημαίνοντας ότι αυτή έχει ήδη καταφέρει να κάνει μεγάλη ζημιά στον ελληνικό τουρισμό. Σε πολιτικό επίπεδο παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να περιοδεύσει σε ένα νησί που στις περσινές εκλογές καταγράφθηκε ως «γαλάζιο» αφού στην Μύκονο η Ν.Δ κατέγραψε ποσοστά μεγαλύτερα του 50%

Στο κέντρο υγείας της Μυκόνου θα βρεθεί ο Αλέξης Τσιπρας. Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας στα νησία ήταν από τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το άνοιγμα του τουρισμού Eurokinissi

Διπλός σαμποτέρ

Από το νησί της Μυκόνου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταγγείλει ως «διπλό σαμποτέρ» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επισημαίνοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της θερινής περιόδου η κυβέρνηση «κατάφερε» ταυτόχρονα να αποτύχει τόσο στην υγειονομική διαχείριση όσο και στην ενίσχυση του τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία παρέμβασή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο lockdown που επιβλήθηκε στο νησί λέγοντας πως «αποφασίσατε ένα μίνι lockdown στη Μύκονο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με ό,τι σήματα αυτό δίνει στο εξωτερικό, διεθνώς για την πορεία του τουρισμού της χώρας σε όλη την επικράτεια». Μάλιστα έθεσε το ερώτημα: «Η Μύκονος έχει ποσοστό εμβολιασμού στους κατοίκους και στους εργαζομένους κοντά στο 95% και υποτίθεται ότι οι τουρίστες που φτάνουν στα νησιά περνάνε από ελέγχους.Πώς τα καταφέρατε λοιπόν πάλι να τινάξετε στον αέρα τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τον πιο διεθνώς εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν;».

Σημαντική ζημιά στην Μύκονο αλλά και συνολικά στον ελληνικό τουρισμό έχει προκαλέσει η κυβερνητική ανευθυνότητα εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Η βασική ευθύνη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η πρωταρχική ευθύνη για την κατάσταση βαρύνει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Γιατί από εκεί εκπορεύθηκε το «πανηγυρικό» κλίμα για την «νίκη ενάντια στον κορονοϊό» το οποίο κατέληξε σε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα πριν καν ακόμη κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα. Αυτή η τακτική – επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου- καλλιέργησε κλίμα εφησυχασμού, το οποίο μάλιστα συνεχίζει να ενθαρρύνεται μια και η κυβέρνηση εστιάζει αποκλειστικά και μόνον στον εμβολιασμό και όχι στην ενίσχυση των δομών υγείας και κυρίως της πρωτοβάθμιας. Τονίζεται πως το σκεπτικό της κυβέρνησης προωθεί την λογική της απουσίας εγρήγορσης στους εμβολιασμένους, αφού προβάλλεται το μοντέλο ότι σε χώρους που βρίσκονται μόνον εμβολιασμένοι μπορούν να γίνονται λειτουργίες όπως και πριν την πανδημία.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «αντί για υγειονομική θωράκιση των νησιών, αντί για εκτεταμένο testing και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και επιτάχυνση των εμβολιασμών, εσείς πανηγυρίζατε, δίνατε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον! Λοιδορούσατε την πρόταση που καταθέσαμε για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εργαζομένων στον τουρισμό. Αρχίσατε τον εμβολιασμό των νησιωτών ενόψει τουριστικής περιόδου με καθυστέρηση. Αποτύχατε όμως -το κυριότερο είναι αυτό- να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αμφισβήτησης με τις παλινωδίες που κάνατε με το AstraZeneca και με τα χυδαία χαρτζιλίκια εξαγοράς νέων ανθρώπων». Τόνισε πως «διαρκώς πετάτε το μπαλάκι της ευθύνης αλλού, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις που δεν κάνουν ελέγχους, σε επιχειρηματίες που δεν κάνουν ελέγχους. Το κράτος όμως είναι ανύπαρκτο. Ρωτήστε έναν άνθρωπο που έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα να σας πει για την παρωδία των ελέγχων». Με τον τρόπο αυτό είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φτάσαμε στο σημείο λοιπόν τα νησιά μας και όχι μόνο η Μύκονος να έχουν τρομακτική αύξηση κρουσμάτων, ενώ σχεδόν το σύνολο των κατοίκων εκεί είναι εμβολιασμένοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι οι εικόνες από τα νησιά της χώρας με τουρίστες που δεν είχαν που να μείνουν και τους 18χρονους που διέμεναν σε πάρκιγνκ λόγω έλλειψης υγειονομικών δομών, εξέθεσαν την χώρα και την δυσφήμισαν στο εξωτερικό. Όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας «τόσο καιρό σας λέμε προχωρήστε με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να προλάβουμε δυσμενείς επιπτώσεις ή εσείς που για άλλη μια χρονιά ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς μέτρα, με προχειρότητα; Μόνο σαράντα ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν στη χώρα, είναι δυνατόν να επαρκούν;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα