Μάτι: Τα προβλήματα με τους πληγέντες συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων συμμετείχε χθες ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με στόχο να προχωρήσουν οι επισκευές ή ανεγέρσεις νέων κτιρίων, παράλληλα με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής

Τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

 

ADVERTISING

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.

Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι
Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζήτησαν ειδικότερα για την πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και για λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών, η κυβέρνηση χθες κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.

Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι
Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Με τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων της τροπολογίας ξεκινά και η διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, αφού υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής τους, σε περιοχές που συντρέχουν χρόνιες παθογένειες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network