Ο Τζέφρι Πάιατ στον Ποδηλατικό Δρόμο Θυσίας με τερματισμό στην Αγία Λαύρα

Ο Τζέφρι Πάιατ στον Ποδηλατικό Δρόμο Θυσίας με τερματισμό στην Αγία Λαύρα

Μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη βρέθηκαν και συνεργάτες του από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα άφησε για λίγες ώρες στην άκρη τα καθήκοντά του και βρέθηκε στην Πάτρα.

Εκεί έλαβε μέρος στον 41ο κατά σειρά “Ποδηλατικό Δρόμο Θυσίας” που έχει ως αφετηρία του την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και τερματισμό την Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων.

Μαζί του ήταν συνεργάτες του από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο 55χρονος διπλωμάτης που είναι λάτρης της ποδηλαδίας πήρε μέρος στον αγώνα από την Πάτρα έως τα Καλάβρυτα, αγωνιζόμενος στην κατηγορία Μάστερ Γ’.

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter στον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα:

Τον αγώνα διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Περιφρειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου ήταν εδώ στα Καλάβρυτα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, συμμετέχοντας στον ποδηλατικό “γύρο θυσίας” που γίνεται κάθε χρόνο από την Πάτρα στo πανελλήνιο ηρώο της Αγίας Λαύρας».

Όπως πρόσθεσε ο Γιώργος Λαζουράς, «ο πρέσβης των ΗΠΑ ήλθε στα Καλάβρυτα ως ποδηλάτης, διανύοντας χρονικά μία απόσταση περίπου τρεισήμισι ωρών και στη συνέχεια παρευρέθη στις απονομές που έγιναν στην κεντρική πλατεία, ενώ παρέμεινε στην πόλη, μέχρι τις απογευματινές ώρες».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαβρύτων είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε για τη διοργάνωση του ποδηλατικού “γύρου θυσίας” τόσο τον ποδηλατικό όμιλο Πάτρας όσο και εμάς, προσθέτοντας ότι παρευρίσκεται εδώ θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την Αγία Λαύρα, πριν από 197 χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαζουράς είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ευχαρίστησα τον πρέσβη για τη συμμετοχή του, καθώς και το ότι είναι πολύ τιμητική και συμβολική για τα Καλάβρυτα και την Αχαΐα η συμμετοχή του στον ποδηλατικό “γύρο θυσίας”».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η συμμετοχή του Τζέφρι Πάιατ δείχνει πως τόσο η χώρα του όσο και ο ίδιος, ως εκπρόσωπός της, τιμούν την εθνική μας επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την ιερά μονή της Αγίας Λαύρας».

Καταλήγοντας ο Γιώργος Λαζουράς σημείωσε ότι «θεωρούμε τον Τζέφρι Πάιατ ένα φίλο των Καλαβρύτων, γιατί έρχεται συχνά εδώ».

Στο μεταξύ, όσον αφορά στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρέσβη των ΗΠΑ, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ανέφερα στον Τζέφρι Πάιατ τι σημαίνουν τα Καλάβρυτα για εμάς και τον συμβολικό τους ρόλο στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας». Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ «ότι ο “Γύρος Θυσίας” είναι ένας δρόμος προς την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία», ενώ πρόσθεσε ότι «του έθεσα και το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα