Ο Βορίδης σηκώνει το γάντι στον Μεϊμαράκη

Ο Βορίδης σηκώνει το γάντι στον Μεϊμαράκη
New Democracy Parliamentary Group at the Parliament, in Athens, on ct. 3, 2015 / , 3 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Να πέσουν οι τόνοι θέλει ο Μητσοτάκης. Η στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τα μείζονα προβλήματα της χώρας διχάζει τη ΝΔ. Ο ρόλος Καραμανλικών και Σαμαρικών

Με αμηχανία υποδέχτηκε αρχικά το Μοσχάτο τις χτεσινές ρουκέτες Μεϊμαράκη για «τζάμπα μαγκιές» σε ότι αφορά την καταψήφιση των μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης και μάλιστα μια ημέρα μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη που διεμήνυσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το «πακέτο». Εν συνεχεία έγινε προσπάθεια να στραφεί η προσοχή όλων προς άλλες κατευθύνσεις. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να συμφωνούν σε μια από κοινού επικοινωνιακή διαχείριση ώστε να εμφανιστούν οι δηλώσεις Μεϊμαράκη ως απαντητικές στις δηλώσεις Βορίδη ότι η ΝΔ κακώς ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Βορίδη, μιλώντας στο  NEWS247 σηκώνουν το γάντι και καλούν εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Μεϊμαράκη να απαντήσει ευθέως αν πιστεύει ότι η ΝΔ πρέπει να βάλει πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. «Η συζήτηση για το 2015 είναι γνωστή», λένε οι συνομιλητές του πρώην υπουργού και προσθέτουν με νόημα: «Υπάρχει κάποιος που λέει ότι πρέπει να ψηφίσουμε τώρα τα μέτρα; Υπάρχει κάποιος που λέει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοινοβουλευτική δυσκολία να τα ψηφίσει πρέπει να βάλει πλάτη η ΝΔ στη βουλή; Δεν είναι αυτή η γραμμή Μητσοτάκη». «Τι εννοούν όσοι μιλούν για εθνική συνεννόηση;» σημειώνουν οι ίδιες πηγές δείχνοντας προς την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει επισήμως κατατεθειμένη εσωκομματικά από καμία πτέρυγα της ΝΔ η άποψη πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα, εντούτοις το ζήτημα της στάσης απέναντι στην κυβέρνηση και στο πως η ΝΔ στέκεται στο ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί κρίση στρατηγικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επεισόδιο Μεϊμαράκη είναι απλά ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα σειράς γεγονότων που έφεραν το προηγούμενο διάστημα στην επιφάνεια γαλάζιες εσωκομματικές έριδες όπως μεταξύ άλλων η διαμάχη καραμανλικών και Αδώνιδος Γεωργιάδη που είχε ευχηθεί την πτώση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Η παρέμβαση Μεϊμαράκη από ορισμένους κύκλους αποδίδεται σε προσωπικές πικρίες που έχει μετά την εσωκομματική του ήττα από τον κ. Μητσοτάκη αλλά και τα σενάρια που κατά καιρούς κυκλοφορούν και θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να μεθοδεύει ακόμα και τον αποκλεισμό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Άλλοι προερχόμενοι κυρίως από το χώρο που έχει αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά έχουν διαμορφώσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σύμφωνα με την οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν λειτουργεί ως «μοναχικός καβαλάρης» αλλά εκφράζει μερίδα της ΝΔ και κυρίως την καραμανλική πτέρυγα κάτι που αρνούνται οι καραμανλικοί.

Παρά την προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα Μεϊμαράκη, οι προστριβές εντός της ΝΔ, γύρω από τα ζητήματα τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνονται στο αίτημα για εκλογές και στο κλείσιμο κάθε χαραμάδας συναίνεσης με την κυβέρνηση Τσίπρα, είναι υπαρκτές. Ορισμένοι μάλιστα παρατηρούν και διαφορές ρητορικής ανάμεσα στα διάφορα στελέχη και στις οποίες αποδίδουν μεγάλη σημασία.

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα