Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη ΔΕΘ

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη ΔΕΘ

Ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο να έλθει στη Θεσσαλονίκη και ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. 25-29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι πλέον οριστικό: Ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ Γουίλμπουρ Ρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας και θα εγκαινιάσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Για την επίσκεψη του Γ. Ρος , όπως αποκαλύπτει το News 24/7, έχει ήδη ενημερωθεί η Αθήνα.

Ταυτόχρονα, όμως, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας με αφορμή τη ΔΕΘ, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Ο Γουίλμπουρ Ρος υπενθυμίζεται ότι είναι αμερικανός δισεκατομμυριούχος που το 2014 είχε επενδύσει στη Eurobank , ενώ η εταιρεία του είχε συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση των κυπριακών (και των ιρλανδικών) τραπεζών, με ιδιαίτερη επιτυχία όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη 25-29 Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία και θα απευθύνει ομιλία, όπως έπραξε και το 2016. Στο περιθώριο της Συνόδου αναμένονται σημαντικές συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού, ενώ στη Νέα Υόρκη θα παραβρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επίσης θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση και θα έχει τετ α τετ με πολλούς ομολόγους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα