Όχι από τον εισαγγελέα για αποφυλάκιση της Σταμάτη

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη Βίκη Σταμάτη. Διαβάστε γιατί ζητάει να παραμείνει στη φυλακή

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα Γ.Βούλγαρη στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση της νομιμοποίησης των παράνομων αμοιβών που κατηγορείται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου 'Αμυνας.

Ο κ. Βούλγαρης εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με όρους, κρίνοντας ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα δεδομένα βάση των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέα η κ. Σταμάτη.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης. Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

Στην αίτηση -που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η κ. Σταμάτη-χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Προτείνει, μάλιστα, να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του «απαντά» σε αυτές τις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στην φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση. Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος
SHARE:

24Media Network