Οδηγίες Τσίπρα για μέτρα στο Σαρωνικό και ανάκληση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η λήψη μέτρων για την απορρύπανση στο Σαρωνικό, την έρευνα των αιτίων της βύθισης της Αγίας Ζώνης, την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών και την πρόληψη αντίστοιχων δυστυχημάτων στο μέλλον, στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Περισσότερα πλοία για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων. Ζήτησε επίσης την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο Αλέξης Τσιπρας επίσης έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φάμελλος: Οριοθετήθηκε η έκταση της πετρελαιοκηλίδας

Τη δικογραφία για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά

SHARE:

24Media Network