Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Έντονες αντιδράσεις και δηκτικά σχόλια από μέρους των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η επίπληξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε αστυνομικούς που διέκοψαν την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

Την έντονη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε το περιστατικό μεταξύ αξιωματικού της Αστυνομίας και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τον επέπληξε για την απόφαση των Αρχών να διακόψουν πορεία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Και εις ανώτερα

Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε λόγο για "παρεμβάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου στο έργο της Αστυνομίας" και συνεχίζει:

"Αφού 'τακτοποίησε' τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας διά της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα".

Η ΝΔ, κάνει λόγο για "πρωτοφανή δημόσια λεκτική επίθεση" στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ. που "δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει".

"Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των βουλευτών.

"Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και εις ανώτερα..." καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Ποτάμι συμπονά τον πρωθυπουργό

"Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι συμπονά τον πρωθυπουργό. Την επιπόλαια απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά" αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση με τίτλο "Ζωή εκτός ορίων":

"Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι συμπονά τον πρωθυπουργό. Την επιπόλαια απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως η ίδια έχει πει δεν είναι απλώς η Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων και ως τέτοια θα έχει λόγο παντού ακόμη και για τη διάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πεζοδρόμια και τους δρόμους. Σε λίγο και στην... αγροφυλακή.»

ΠΑΣΟΚ: Με το ζωνάρι λυμένο

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει αναφορικά με την στάση της κ. Κωνσταντοπούλου:

"Ο εκάστοτε πόεδρος της Βουλής, διά του Φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής.

 Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις -όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι- ο εισαγγελέας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει 'με το ζωνάρι λυμένο' αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία -διά του κ. Τσίπρα- την επέλεξε ως πρόεδρο της Βουλής.

 Η χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα. Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα, καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου
SHARE:

24Media Network