Οι εικόνες από το δείπνο Ερντογάν-Τσίπρα με Σλούκα, Βαρθολομαίο και μπουζούκι

Οι εικόνες από το δείπνο Ερντογάν-Τσίπρα με Σλούκα, Βαρθολομαίο και μπουζούκι

Το μενού, οι υψηλοί προσκεκλημένοι και τα τραγούδια που έπαιξε ορχήστρα στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Παλάτι

Κυκλοφόρησαν οι εικόνες μέσα από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, βρέθηκε για πρώτη φορά άλλωστε το μεσημέρι της Τρίτης στο Λευκό Παλάτι. Ο Τούρκος πρόεδρος φρόντισε το μενού να έχει “ελληνικό χρώμα” για να τιμήσει τον καλεσμένο του.

Μαζί με τους δυο ηγέτες και της συζύγους τους, στο τραπέζι τους κάθισαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Στο δείπνο ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον Τούρκο πρόεδρο να προκαλεί αίσθηση με την απόφασή του να τον προσκαλέσει στην Άγκυρα. Ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική προεδρία προκαλεί τον Πατριάρχη σε επίσημο δείπνο προς τιμήν Έλληνα.

Στο δείπνο έδωσε το “παρών” και ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας, ο οποίος αμέσως μετά πήρε την τελευταία πτήση από Άγκυρα για Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, το δείπνο ξεκίνησε αργά και το αεροπλάνο έφευγε 11:15, με αποτέλεσμα πολλοί καλεσμένοι να μην προλαβαίνουν την πτήση. Για τον λόγο αυτό το αεροπλάνο καθυστέρησε με εντολή Ερντογάν, προκειμένου να προλάβουν να επιβιβαστούν οι καλεσμένοι.

Βιρτουόζος του μπουζουκιού φρόντισε να γεμίσει την αίθουσα με μουσική.

Το μενού που επέλεξε η τουρκική προεδρία για το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και της συνοδείας του περιελάμβανε:

Χόρτα βραστά σαλάτα και μελιτζανοσαλάτα

Αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές

Μάντι με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό και

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια.

Το κυρίως πιάτο του δείπνου ήταν αρνάκι καρέ γεμιστό, με συνοδευτικά αντάνα κεμπάμ, μοσχάρι και μίνι λαχματζούν.

Και το γλυκό ήταν ποικιλία τουρκικών γλυκών όπως τσιλετσέ κυδώνι και μπακλαβάς με φυστίκι.

Το καρέ που ανάρτησε ο Κώστας Σλούκας σε Instagram Story απεικονίζει και τα γλυκά:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα