Οι 'ειρηνοποιοί' της Κουμουνδούρου

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Μπορεί η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη να συνεχίζεται, πλέον όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται φωνές που ζητούν -για την ώρα τουλάχιστον- τα όπλα να βρεθούν στο «πάρα πόδα»

Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, «αναζωπύρωσε» την αντιπαράθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και πολλές ημέρες ανάμεσα σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση και μερίδα ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου, υπάρχουν ορισμένα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που επιθυμούν να κοπάσει η θύελλα, εκτιμώντας πως η παρατεταμένη σύγκρουση με την Δικαιοσύνη ρίχνει «νερό στον μύλο» του σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που -όπως υποστηρίζουν- επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία.

Τα συγκεκριμένα στελέχη τονίζουν πως εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας, που εκ των πραγμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Συμπληρώνουν μάλιστα πως οτιδήποτε αποπροσανατολίζει την συζήτηση από την επιτυχία της έκδοσης του πενταετούς ελληνικού ομολόγου, επί της ουσίας βοηθά τον πολιτικό ελιγμό που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την κατάρρευση της γραμμής της οικονομικής καταστροφής που προωθούσε η Πειραιώς.

Η ύπαρξη διαφορετικών φωνών στο κόμμα, δεν σημαίνει πάντως πως το Μέγαρο Μαξίμου θα θάψει το «τσεκούρι του πολέμου», αφού οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν πως η ευθύνη για την σύγκρουση ανήκει απόλυτα στην Νέα Δημοκρατία και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όταν ο αρχαιότερος δικαστής της χώρας παρεμβαίνει

Πρόεδρος ΣτΕ: 'Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται, ούτε συμπολιτεύονται'

'Πόλεμος' κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και δικαιοσύνης για τα 43 χρόνια δημοκρατίας

SHARE:

24Media Network