Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές καλούν Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές καλούν Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα τονίζει πως έχει συμβάλει και εκείνο με τον τρόπο του στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, συγχαίρει τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ και καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες να την στηρίξουν.

Να στηρίξουν τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων που επιλύει το χρόνιο ζήτημα του ονοματολογικού καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους προοδευτικούς και ιδίως τα μέλη του το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του PES Sergei Stanishev σε δήλωσή του αναφέρει πως "Παράλληλα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Federica Mogherini, τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, όλοι οι προοδευτικοί και τα κράτη μέλη στην Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζαεφ. Έδειξαν θάρρος και ηγετικές ικανότητες σε όλους μας. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες".

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network