Οι παρεμβάσεις Σαμαρά και τα σχέδια του για την Κομισιόν

Οι παρεμβάσεις Σαμαρά και τα σχέδια του για την Κομισιόν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής Eurokinissi

Το ψυχροπολεμικό το κλίμα του πρώην πρωθυπουργού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βενιζέλος και η μετακόμιση στην Κομισιόν

Αυτόνομα δείχνει να κινείται ο Αντώνης Σαμαράς και σε κάθε περίπτωση επιδιώκει να κάνει αισθητή και διακριτή την παρουσία του από τη ΝΔ υπερασπιζόμενος όχι μόνο το κυβερνητικό του έργο και επιδιώκοντας τη δικαίωση των επιλογών του, αλλά και θέτοντας ατζέντα για το μέλλον. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο επανήλθε χτες απαντώντας επί προσωπικού στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, με τον κ. Σαμαρά μάλιστα να μην παραλείπει να στείλει το μήνυμα ότι θα «τελειώσει» τον κ. Τσίπρα.

Όπως έχει άλλωστε γράψει και το news247 ο Αντώνης Σαμαράς κινείται στο παρασκήνιο από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιδιώκοντας οι δύο τους πολιτικό ρόλο για το μέλλον με ένα από τα σενάρια να είναι η προώθηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας με τη στήριξη της ΝΔ. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια θέση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην αντιπροεδρία στην Κομισιόν, αν και ορισμένοι βλέπουν ότι κατά βάθος η επιδίωξή του είναι το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο της διεκδίκησης μελλοντικού πολιτικού ρόλου οι δύο άνδρες κινούνται δραστήρια για την δημιουργία μετώπου κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρωθυπουργός προκάλεσε συζητήσεις και εσωκομματικές αντιδράσεις με την παρέμβασή του για το Κίνημα Αλλαγής ως «απαραίτητου εταίρου» της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας προς την καραμανλική πτέρυγα μιλούσε για «τρίτη συνιστώσα» της κυβέρνησης.

Αυτό το βαρύ κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τα όσα διημείφθησαν, πιο σωστά δεν διημείφθησαν, χτες στη Φιλοθέη στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπου Αντώνης Σαμαράς και Προκόπης Παυλόπουλος δεν αντάλλαξαν ούτε χειραψία, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παρευρισκόμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα