Οι βάσεις του νέου φορέα που οραματίζεται η Γεννηματά

Οι βάσεις του νέου φορέα που οραματίζεται η Γεννηματά
ΠΑΣΟΚ

Τους τέσσερις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηθεί ο νέος, ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο σε περίπτωση που η Φώφη Γεννηματά κερδίσει τις ενδοπαραταξιακές εκλογές, παρουσιάζει το News 24/7

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις της μέσα στην εβδομάδα, έτσι ώστε οι πολίτες που θα σταθούν στις κάλπες την 12 Νοεμβρίου να έχουν πλήρη εικόνα για τις προθέσεις της και να γνωρίζουν ότι θα είναι μέλη σε έναν φορέα που η γνώμη τους θα παίζει ρόλο.

Το βασικό σύνθημα αναμένεται να είναι  «Ανανέωση». Ανανέωση σε πρόσωπα, όπως έχει ξεκινήσει επί των ημερών της στο ΠΑΣΟΚ, τόσο στο επίπεδο των τομέων, όσο και της επικοινωνίας. Ανανέωση σε επίπεδο ιδεών, στηριγμένο πάνω στις θέσεις που αποφάσισε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το σχέδιο «Ελλάδα». Και φυσικά ανανέωση σε πρακτικό επίπεδο, καθώς από το επιτελείο της δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους εντός των τειχών μηχανισμούς και βαρονίες.

Σε ότι αφορά τον νέο φορέα αυτόν καθ’ αυτό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να δρα πάντα με γνώμονα την συμμετοχή των μελών του. Για αυτό τον λόγο, ο πρώτος πυλώνας στον οποίο θα στηριχτεί, είναι η συγκεκριμενοποίηση του μητρώου των μελών του. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί οι πολίτες που θα ψηφίσουν να έχουν ρόλο διακοσμητικό. Για αυτό επιμένει η διαδικασία μετά τις εκλογές, στον δρόμο για το συνέδριο να στηριχτεί πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους.

Στη διαρκεί επαγρύπνηση των μελών στηρίζονται οι επόμενοι τρεις πυλώνες. Η ίδια εκτιμά ότι η «ζωντάνια» του φορέα μπορεί να στηριχτεί μέσα από τη συμμετοχή των μελών του στις διαδικασίες. Έτσι, αναμένεται να προτείνει την καταστατική πρόβλεψη για ετήσιο συνέδριο που θα επικαιροποιεί τις θέσεις του, πάντα βάσει των βασικών αρχών του, αλλά και βάσει των εγχώριων και διεθνών πολιτικών εξελίξεων.   

Με δεδομένη την παραπάνω πρόθεση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καθιερώσει και τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, στα οποία θα μπορούν να τοποθετούνται τα μέλη για μια σειρά σημαντικά θέματα. Αν τα παραπάνω δουλέψουν, ο φορέας θα πρέπει να ανανεωθεί πολιτικά με πρόσωπα από τα σπλάχνα του. Για τον λόγο αυτό, προτίθεται να δημιουργήσει «σχολή στελεχών», που θα προετοιμάζει και θα αξιολογεί όσους ασχολούνται σε κεντρικό επίπεδο μαζί του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα