Οικογένεια Μπακογιάννη για μετονομασία του “Ευαγγελισμού”: “Τον θέλαμε στο σπίτι και όχι σε μια ταμπέλα”

Οικογένεια Μπακογιάννη για μετονομασία του “Ευαγγελισμού”: “Τον θέλαμε στο σπίτι και όχι σε μια ταμπέλα”
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος της Κώστας Eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να αποδεχτεί την μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός" του μετρό σε "Παύλος Μπακογιάννης", εξηγεί σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την μετονομασία του σταθμού “Ευαγγελισμός” του μετρό σε “Παύλος Μπακογιάννης”, πήρε, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένειά του.

Αφού ευχαριστεί θερμά την Αττικό Μετρό ΑΕ για την τιμητική πρόταση της μετονομασίας, η οικογένεια δηλώνει πως δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε “Παύλος Μπακογιάννης”, την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε  το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.

Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.
Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.”.

Να θυμίσουμε ότι, όπως έγραψε το News 24/7, ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, αλλά και γιατί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα