Οικονόμου για υποκλοπές: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει οποιαδήποτε σκιά

Οικονόμου για υποκλοπές: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει οποιαδήποτε σκιά
Eurokinissi

Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. "Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ευρωβουλευτή".

Οτι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει οποιαδήποτε σκιά στην υποθεση του Νίκου Ανδρουλάκη τόνισε ο κυβερνητικός εκρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντσας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε την υπόθεση “εξαιρετικά σοβαρή” και μίλησε για ένα γεγονός “που πολιτικά δεν είναι ανεκτό”.

Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας” είπε χαραητηριστικά ενω τόνισε πως “αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης”.

Πρόσθεσε οτι “σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση” και επανέλαβε οτι “πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις”.

“Έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κύριου Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπεται η λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά” υπογράμμισε.

Έκανε επίσης λόγο για σύγχυση που προκαλείται σκόπιμα από ορισμένους. “Η ελληνική κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί ούτε καμία κρατική αρχή χρησιμοποιεί αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε ποιοι με κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούν Έλληνες πολίτες”, είπε.

Αναφορικά με τις ευθύνες ανέφερε ότι “το σύστημα έχει αδυναμίες και μπάζει και χρειάζεται περισσότερα φίλτρα, αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε προτάσεις”.

Για τον Γρηγόρη Δημητριάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ούτε εκείνος γνώριζε “αλλά από ευθιξία πολιτική παραιτήθηκε”.

Ερωτηθείς για πιθανή παρακολούθηση και άλλων προσώπων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι “με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα