Οικονόμου: Οι Έλληνες κρατούν κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις Ερντογάν

Οικονόμου: Οι Έλληνες κρατούν κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις Ερντογάν
Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Το "δώρο" του Τούρκου προέδρου στον Κ. Μητσοτάκη σπεύδει να αξιοποιήσει πολιτικά το Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν "θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη".

Το τελευταίο “δώρο” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη σπεύδει να αξιοποιήσει πολιτικά το Μαξίμου, το οποίο ούτως ή άλλως εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνεται ξανά λόγω της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: “Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες“.

Δηλαδή εμμέσως κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη, γεγονός που φρόντισε να αναδείξει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Αν και ο Τούρκος Πρόεδρος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, θα προτιμούσε ενδεχομένως μια Ελλάδα για την οποία η άμυνα της πατρίδας δεν θα ήταν ο υπερτάρτος σκοπός, εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως: “Είναι προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, στην οικονομία, στη διπλωματία, στην αποτρεπτική μας ικανότητα, δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει”.

Υποστήριξε επίσης ότι: “Ο κ. Ερντογάν ενοχλείται γιατί η κυβέρνηση ενδυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξελίσσεται γρήγορα, αλλάζει επίπεδο στις αμυντικές μας δυνατότητες και εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, στο Αιγαίο, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Βαλκανική χερσόνησο.

Ενοχλείται γιατί η Ελλάδα πρωταγωνιστεί για να βρεθεί λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των βαλκανικών χωρών. Ενοχλείται για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, την ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο και την απήχηση που βρήκε, επειδή ανέδειξε τόσο το μεγαλείο και την επικαιρότητα του ελληνικού πολιτισμού όσο και τη σύγχρονη δυναμική προσφορά της Ελλάδας στην υπεράσπιση του δυτικού κόσμου. Ενοχλείται για τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που γέννησε την ξεκάθαρη αναφορά στα Συμπεράσματά του περί σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου”.

Και συνέχισε λέγοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος: “Ενοχλείται για τη στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τη Γαλλία, την εμβάθυνση της συμφωνίας της Ελλάδας με τις Η.Π.Α., για την ειλικρινή και στέρεη συνεργασία με χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, όπως το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενοχλείται προφανώς και από το αρραγές εθνικό μέτωπο στο εσωτερικό, που διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας σε ένα κόσμο γεμάτο αστάθεια.”

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε όμως ότι ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να ξέρει ότι “ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και σύσσωμος ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Κανένας Έλληνας, καμιά πολιτική δύναμη δεν μπαίνει σε διάλογο με το παράλογο.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα