Οικονόμου: Στη Γαλλία οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου κατανίκησαν την ακρότητα

Οικονόμου: Στη Γαλλία οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου κατανίκησαν την ακρότητα
O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Στην επανεκλογή του Μακρόν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλνοντας μήνυμα και στην ΕΕ για την ενεργειακή κρίση.

Τα συγχαρητήριά της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του έδωσε κατά το briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στέλνοντας ταυτόχρονα πολιτικά μηνύματα προς το εσωτερικό της χώρας αλλά και τις Βρυξέλλες.

“Πρόκειται -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του- για μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία. Για τη Γαλλία γιατί τη διατηρεί στο δρόμο της σταθερότητας και της προσήλωσης στις αξίες του Διαφωτισμού. Για την Ευρώπη γιατί δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν εκλογική επιτυχία με ατζέντα που υπονομεύει τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και για την Δημοκρατία γιατί οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου κατανίκησαν την ακρότητα και έδειξαν ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις παραμένουν πλειοψηφικές και ακμαίες, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Σημειωσε παράλληλα ότι οι εκλογές αυτές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι τελευταίες επάλληλες κρίσεις τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη που πολλές φορές έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών στην ήπειρό μας”, διεμηνυσε στην ΕΕ.

Η Ελλάδα έζησε την προηγούμενη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπεί οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να εκθρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες“, σχολίασε εξάλλου ο κ. Οικονόμου και δήλωσε:

“Επειδή έχουμε εμπειρία και επειδή τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις. Προσδοκούμε, επίσης, το επόμενο διάστημα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Γαλλία μετά και την επανεκλογή του προέδρου Μακρόν.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα