Βουλή: Κύρωση των συμφωνιών για τις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Βουλή: Κύρωση των συμφωνιών για τις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία
Η Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση των σημαντικών συμφωνιών οριοθέτησης με Αίγυπτο και Ιταλία. Μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής τίθενται την Τετάρτη προς κύρωση οι συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ. Πρόκειται για τα σχέδια νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για «κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών τους» και «κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών».

Μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που ίσως προβληματίσει το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που θα κρατήσει η σαμαρική πτέρυγα.

Επομένως, σήμερα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και το μεσημέρι της Πέμπτης στις 15:00 θα αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία λόγω των κανόνων ασφαλείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, (μπαίνουν ανά 60 οι βουλευτές) θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με την καθυστέρηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραστεί την Πέμπτη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών χωρίς να έχουν ψηφιστεί οι συμφωνίες.

Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα