Οργανώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο - Νέα κίνηση από τους πρώην νεολαίους

Οργανώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο - Νέα κίνηση από τους πρώην νεολαίους

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δίνουν βαρύτητα στην ανασυγκρότηση της νεολαίας μετά τις μαζικές αποχωρήσεις του καλοκαιριού, ενώ ιδρυτική συνδιάσκεψη οργανώνουν οι αποχωρήσαντες

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου ορίστηκαν τόσο η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου όσο και οι επιτροπές που θα ετοιμάσουν τις θέσεις και το νέο καταστατικό του κόμματος.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός «μαζικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού και συλλογικού ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στη συνεδρίαση τα στελέχη κατήγγειλαν επανειλημμένα την προσπάθεια «κέντρων» που προσπαθούν να επαναφέρουν τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης στο προσκήνιο.

Προτεραιότητα, όσον αφορά την κομματική ανασυγκρότηση, αποτελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι ειδικά μετά τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού.

Ήδη στις 19 και 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ίδρυσης νέου συνδικαλιστικού φορέα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Νέα κίνηση από τους πρώην νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδρυτική συνδιάσκεψη στις 19-20 Δεκεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ οργανώνουν τα μέλη της νεολαίας της Κουμουνδούρου που αποχώρησαν μαζικά από το κόμμα το καλοκαίρι που πέρασε.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «μετά τη χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ και τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, δε σκοπεύουμε σε καμία περίπτωση ούτε να παραιτηθούμε της ενεργής πολιτικής δράσης, ούτε να ιδιωτεύσουμε. Αντιθέτως. Θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα τις αδυναμίες μας, να αναμετρηθούμε αυτοκριτικά με τα λάθη μας που οδήγησαν και αυτά σε ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο βαθμό στη χαμένη μεγάλη ευκαιρία του καλοκαιριού.»

Είναι σαφές πως πολλά από τα μέλη που διαφοροποιήθηκαν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στην  «Πρωτοβουλία για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και επέλεξαν να μην ενταχθούν στην ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκονται σε μια διαρκή κινητικότητα το τελευταίο διάστημα ετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ιανουάριος προβληματίζει από τώρα την κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network