Οργή ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 για αστυνομική βία – Καταγγελία για επίθεση ΜΑΤ στη Σακοράφα

Οργή ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 για αστυνομική βία – Καταγγελία για επίθεση ΜΑΤ στη Σακοράφα
Ο Κλέων Γρηγοριάδης Eurokinissi

Ο Κλέων Γρηγοριάδης και ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών και για προπηλακισμό της αντιπροέδρου της Βουλής. Η απάντηση της Ζέττας Μακρή.

Σε καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και προπηλακισμό της αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, από δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25, Πάνος Σκουρλέτης και Κλέων Γρηγοριάδης αντίστοιχα στη Βουλή.

Η καταγγελία του Γρηγοριάδη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης, ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι “αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν άγρια, σε βαθμό τραυματισμού την αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα” που μετείχε στην διαδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Κλέων Γρηγοριάδης, ζήτησε να καταδικαστούν αυτές οι ενέργειες από όλα τα κόμματα και να προσέλθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αστυνομική βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Νωρίτερα, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως “δεν έχω καμία εμπάθεια, καμία πρόθεση να δημιουργήσω μία αίσθηση αγωνίας, μία αίσθηση τραγική ή κάτι τέτοιο. Μόνο σας ενημερώνω όλους ανεξαιρέτως ότι πριν από δέκα λεπτά βγήκα από το Κοινοβούλιό μας, καθώς με ενημέρωσε ο κ. Παλαιολόγος, ο οποίος είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσιογραφίας, πως ένας μαθητής του 19 ετών έχει συλληφθεί και είναι μέσα στην αυλή της Βουλής μας. Επειδή η σημειολογία μού φάνηκε πολύ βαριά, να υπάρχει συλληφθείς μέσα στην αυλή της Βουλής μας, πλησίασα, συνεννοηθήκαμε με τον άντρα των ΜΑΤ, είπε ότι δεν είχε ταυτότητα, βρέθηκε η ταυτότητά του, την επέδειξε, παρενέβη ο Φρούραρχος της Βουλής και ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, όπως έπρεπε να γίνει». Στην συνέχεια είπε «κατέβηκα και είδα ότι οι άντρες των ΜΑΤ συνελάμβαναν μπροστά από τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη, στο κέντρο δηλαδή της Βουλής μας, δύο ανθρώπους, πλησίασε ο κ. Γιάννης Λιάκος, όπως μου είπε ο ίδιος μετά, ο οποίος είναι φωτορεπόρτερ-μέλος της ΕΣΗΕΑ και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. Τότε μπροστά στα μάτια μου και της κ. Μπακαδήμα δύο άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς οδηγία προφανώς από τον κάποιον ανώτερό τους, γιατί δεν ήταν εκεί κάποιος παρών, έτρεξαν, έπεσαν πάνω στον φωτορεπόρτερ, τον κ. Λιάκο, τον έριξαν κάτω και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Παρενέβημεν και σταμάτησαν να τον χτυπάνε. Στη συνέχεια, μας πλησίασε ο κ. Μάριος Λώλος, που είναι πρόεδρος ή πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Φωτορεπόρτερς και μου επιβεβαίωσε ότι ήδη είχαν συλληφθεί πριν από αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια μας άλλοι τέσσερις ή πέντε άνθρωποι, οι οποίοι ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, απ’ ό,τι κατάλαβα. Προφανώς, η ανωμαλία γενικεύεται και δεν το λέω καθόλου μικροκομματικά. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω ότι το ξέρετε όλοι. Όλοι έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε στα ΜΑΤ, πέντε μέτρα από τον ναό της Δημοκρατίας -και δεν φταίνε τα ΜΑΤ, την πολιτική τους ηγεσία εννοώ-, να χτυπάνε έναν φωτορεπόρτερ που απλώς κάνει τη δουλειά του”.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25 κατήγγειλε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ότι η βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της βουλής Σοφία Σακοράφα δέχθηκε επίθεση απόψε έξω από την ΓΑΔΑ «από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη όταν παρενέβη σε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν “λύσει τα χέρια” στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα».

«Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

Ο Σκουρλέτης καλεί τον Χρυσοχοΐδη για εξηγήσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως “επειδή η καταγγελία που ακούστηκε είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ σοβαρή, θα ήθελα ως Προεδρείο της Βουλής να διαμεσολαβήσετε, ώστε να ειδοποιηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης να έρθει να δώσει εξηγήσεις, τι γίνεται, ή εν πάση περιπτώσει η κυρία υπουργός να επικοινωνήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αν και φαντάζομαι ότι η ευθύνη δεν είναι ατομική, είναι συλλογική της Κυβέρνησης. Αυτό είναι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή”. Τόνισε ότι οι φωτογραφίες που ήδη έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με τις αστυνομικές επιθέσεις παραπέμπουν “σε ένα νέο Τζόρτζ Φλόιντ”.

Η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας

«Ακούσαμε με προσοχή τις καταγγελίες των συναδέλφων βουλευτών για επεισόδια στην διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων δεν την γνωρίζω και δεν θα τοποθετηθώ. Θα σας παρακαλούσα όμως, σε αυτή την αίθουσα εκφράσεις όπως ότι «η ανωμαλία συνεχίζεται» να αποφεύγονται, γιατί είμαστε μία δημοκρατική χώρα, ευνομούμενη και εφαρμόζεται ο νόμος με το προσήκον μέτρο» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στις καταγγελίες που έκαναν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡα 25 σχετικά με βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα