Όταν βούρκωσε ο Χαρδαλιάς: “Δεν πουλάω τσαμπουκά”

Όταν βούρκωσε ο Χαρδαλιάς: “Δεν πουλάω τσαμπουκά”

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας για την κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για τις εμφανίσεις του στην ημερήσια ενημέρωση της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Χαραδιαλιάς είναι ένα εκ των δύο προσώπων που μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχουν “μπει” στα σπίτια μας σε καθημερινή βάση καθώς έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι εκείνος που έχει ανακοινώσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και σταδιακής άρσης της.

Όπως επαναλαμβάνει, μπορεί η αρχή της άρσης να γίνεται την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο η κατάσταση θα επανεξετάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τα έκτακτα μέτρα να δύναται να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων και την πειθαρχία των πολιτών.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εκκλησιών αλλά και σε όσα γράφονται για αυτόν και τον ρόλο του “κακού” που έχει αναλάβει, και για το ύφος του.

“Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η πίστη ήταν η καταβολή μας. Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικογένεια μου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Δεν έχω κανέναν απέναντι μου, πέρα από κάτι φανατικούς που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί ακόμα και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε από εμάς. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην παρέμβασή στους καταυλισμούς των Ρομά. “Όταν διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως ο κορονοϊός μπορεί και να πλήξει τους ίδιους, οι περισσότεροι από τους Ρομά συμμορφώθηκαν. Μιλήσαμε μαζί τους και έδειξαν να το καταλαβαίνουν. Προφανώς και χρειάζεται ένας ιδιαίτερος τρόπος χειρισμού αλλά οι περισσότεροι κατανόησαν πως είμαστε όλοι ευάλωτοι. Ναι, υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα και σήμερα κάνουν διάφορα γλέντια όπως βλέπουμε αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι. Οι πολλοί υποδέχθηκε τα μέτρα και τα τήρησε πιστά”.

Τέλος, εμφανώς συγκινημένος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για τον ίδιο και το ύφος του κατά την καθημερινή ενημέρωση.

“Χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε που βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο”, σημείωσε.

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα είπε:

“Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι αυτό που βλέπετε ο κύριος καθηγητής, είναι αληθινός γιατρός, μοναδικός Έλληνας και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε αποκτήσει μια χημεία, θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία και όταν όλα αυτά περάσουν μέσα από την κρίση θα γεννηθεί μια πραγματική φιλία. Τον συμβουλεύομαι, με συμβουλεύεται, μαζί σχεδιάζουμε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά και νομίζω το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ότι μαζί με την προσπάθεια –γιατί είναι ομαδική δουλειά δεν είναι μόνο του Σωτήρη και εμένα – νομίζω τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν τις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε όλα αυτά τα μέτρα και τα τήρησε σωστά”.

Μάλιστα, όταν ο Αντώνης Σρόϊτερ τον ρώτησε πώς είναι σαν άνθρωπος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: “Είναι αυτό που βλέπετε, απλός, σεμνός, καθημερινός, βαθιά συναισθηματικός, αγαπάει και εκείνος την ευθύνη, είναι αυθόρμητος πολύ και νομίζω πως εκεί έχουμε αποκτήσει μια χημεία”.

Όσον αφορά αν έχουν τσακωθεί ποτέ μεταξύ τους ο Υφυπουργός απάντησε: “Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ. Είναι πραγματικότητα. Πάντα συζητάμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, πάντα βρίσκουμε εκείνο το σημείο που και επιδημιολογικά και επιστημονικά μπορούμε να στηρίξουμε ένα μέτρο, ταυτόχρονα και επιχειρησιακά να μπορέσουμε να το στηρίξουμε σε επίπεδο κοινωνίας και σε επίπεδο εφαρμογής των μέτρων που χρειάζονται για την πορεία του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα