Ουκρανοί ακροδεξιοί προπηλάκισαν τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο στην Οδησσό

Ουκρανοί ακροδεξιοί προπηλάκισαν τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο στην Οδησσό

Οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας στην Οδησσό κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε κοινότητες της ομογένειας

Αντιμέτωποι με μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα βρέθηκαν, σήμερα, οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος, που επισκέπτονται την Οδησσό για επαφές με τις κοινότητες της ομογένειας.

Η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους "εξηγήσεις" για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

"Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας" τόνισε η κ. Βαλαβάνη, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων, μάλιστα, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρώην υπουργοί με μέλη της ομογένειας.

Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, αύριο, στην Ελλάδα.

Τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Οδησσό ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών στην ουκρανική πλευρά, για τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας που προπηλακίστικε από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό, ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Π. Λαφαζάνης, "μόλις πληροφορήθηκε τις απαράδεκτες ενέργειες παρακρατικών ναζιστικών Ουκρανικών ομάδων σε βάρος της ελληνικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται την Οδησσό και αποτελείται από τους Κ. Ήσυχο, Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Χατζηστεφάνου, επικοινώνησε με τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ζήτησε την θετική παρέμβασή του".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαϊκή Ενότητα
SHARE:

24Media Network