Παφίλης: “Ήθελαν να μας τσακίσουν αλλά δεν θα το βουλώσουμε”

Παφίλης: “Ήθελαν να μας τσακίσουν αλλά δεν θα το βουλώσουμε”
Ο Θανάσης Παφίλης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομιλούν με αξιωματικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Ο Θανάσης Παφίλης αφηγείται το πως προπηλακίστηκε από άνδρες της ΕΛΑΣ και δηλώνει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το βάλει κάτω παρά την καταστολή.

O βίαιος τρόπος που η ΕΛΑΣ επέλεξε να διαλύσει τα μπλοκ του ΚΚΕ στην οδό Πανεπιστημίου το απόγευμα της Τρίτης αιφνιδίασε αρνητικά. Ακόμη περισσότερο διότι αυτός ο τρόπος “αστυνόμευσης” συνοδεύτηκε από προπηλακισμούς εναντίον του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάση Παφίλη ο οποίος, όπως περιγράφει στο News 24/7, έφυγε από το πεδίο των…συγκρούσεων με κατασκισμένο το πουκάμισό του.

Μας χτύπησαν αναίτια. Να σας πω τι ακριβώς έγινε. Η συγκέντρωση στην οδό Πανεπιστημίου είχε διοργανωθεί από φορείς, φοιτητικούς και άλλους. Ενώ βρισκόμασταν εκεί, η ΕΛΑΣ, εντελώς αναίτια, προχώρησε σε συλλήψεις πέντε μελών μας” τονίζει ο βουλευτής και συνεχίζει.

“Αμέσως ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι. Εσπευσε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εγώ. Βρέθηκα επίσης να είμαι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συζητώντας το πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τελικά συμφωνούμε να αποχωρήσουμε συντεταγμένα. Και μόλις αρχίζει η αποχώρηση μας χτυπούν! Ετσι χωρίς λόγο. Θέλησαν να μας τσακίσουν. Χημικά έσκαναν στα πόδια μου, αλλά μπροστά στον Γραμματέα του κόμματος. Ενας χαμός. Δύο μέλη μας χτυπήθηκαν πολύ. Ενας συνάδελφός σας μου είπε ότι σκίστηκε τελείως το πουκάμισό μου, δεν το είχα καταλάβει”.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδραση του ΚΚΕ από εδώ και στο εξής, ο κ. Παφίλης ήταν σαφής: “Είναι απλό. Και θα τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως το κάναμε και χθες (σσ Τρίτη) και δεν θα το βουλώσουμε, αποκλείεται να τους κάνουμε αυτή τη χάρη.

Είναι υπεύθυνοι για πολλούς θανάτους από κορονοϊό, δεν έκαναν τίποτα από όσα έπρεπε και τους είχαμε πει να κάνουν για να θωρακίσουν το ΕΣΥ μπροστά στη μεγάλη απειλή. Και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν το λαό και τις κατακτήσεις του με πρόσχημα την πανδημία. Αυτό δεν θα συμβεί και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα