Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο για ρήξη στο ΚΙΝΑΛ: Είναι που όλα ήρθαν αργά

Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο για ρήξη στο ΚΙΝΑΛ: Είναι που όλα ήρθαν αργά
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

"Η αυτοθέλητη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, όσο καλοδεχούμενη και αν είναι, φαντάζει λίγη" αναφέρει μεταξύ άλλων η ομάδα του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου επαναφέροντας τις προτάσεις για επιστροφή στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ηχηρή η τοποθέτηση-ανάλυση του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η αποχώρηση Βενιζέλου μετά την απόφαση της Γεννηματά να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ τον Γιώργο Καμίνη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Πολλοί εκτίμησαν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα όδευε προς ΝΔ, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη να κρίνουμε, με πηγές της Πειραιώς άλλωστε να διαψεύδουν κάθε τέτοιο σενάριο.

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ παρατηρεί πως για τον Βενιζέλο “ανοίγει ο δρόμος ώστε να συνεχίσει τον εθνικό “Γολγοθά” του, χωρίς κομματική ταυτότητα” ενώ οι “πυρηνάρχες” του σημειώνουν:

“Ένας δεξιός πολιτικός με σοσιαλδημοκρατικό διαβατήριο, ειναι το ιδανικό εφαλτήριο για την ανάδειξή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο προεδρικός θώκος αποτελεί το μοναδικό του στόχο – ως πολιτικό ον – από το 2015”.

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ παρατηρεί πως το ΚΙΝΑΛ έχει αποτύχει ακόμη και τώρα να συσπειρώσει τον κόσμο της κεντροαριστεράς και πλέον αναμένεται να δεχθεί περαιτέρω πολλαπλές πιέσεις. Παράλληλα, ζητά να προβεί η ηγεσία του κόμματος σε περισσότερες ριζικές αποφάσεις που να επαναφέρουν το Κίνημα στις παραδοσιακές, σοσιαλιστικές του αξίες, για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί δημοσίως ουκ ολίγες φορές ως επικεφαλής της ομάδας που επαναφέρει τον Παπανδρεϊκό λόγο στα social media.

Η ανακοίνωση του Παλιού ΠΑΣΟΚ στη σελίδα του στο Facebook:

“Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ώθησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα άκρα, με αποτέλεσμα να θέσει εαυτόν εκτός Κινήματος. Μάλιστα αποκάλεσε το ΚΙΝΑΛ ως “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ” καθώς χωρίς τον “Βάρυς” του Κινήματος σε εκλόγιμη θέση, η πλάστιγγα κάθεται στα αριστερά.

Οι εξελίξεις φαινομενικά είναι win-win για τις δύο πλευρές. Για το μεν ΚΙΝΑΛ, αποχωρεί ένας δεξιός πολιτικός που ήταν το κύριο εμπόδιο για τον “επαναπατρισμό” των απογοητευμένων από το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ. Οι αλγεινές μνήμες της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του Σαμαρά, η επιβολή του χαρατσιού, τα ημίμετρα με το χρέος, το ΠΑΣΟΚ που δε λεγόταν ΠΑΣΟΚ, η φράση “όσοι μείναμε στα δύσκολα” κ.α. αρχίζουν και παίρνουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Για τον δε Ευάγγελο, ανοίγει ο δρόμος ώστε να συνεχίσει τον εθνικό “Γολγοθά” του, χωρίς κομματική ταυτότητα. Ένας δεξιός πολιτικός με σοσιαλδημοκρατικό διαβατήριο, ειναι το ιδανικό εφαλτήριο για την ανάδειξή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο προεδρικός θώκος αποτελεί το μοναδικό του στόχο – ως πολιτικό ον – από το 2015.

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το ωστικό τους κύμα έφεραν αυτή την εξέλιξη. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε να διεκδικήσει το ποσοστό που του αναλογεί ως κεντροαριστερή πρόταση. Στις εθνικές εκλογές, όπου η ψήφος δεν παρουσιάζει ανάλογη χαλαρότητα, το αναμενόμενο είναι πως το ΚΙΝΑΛ θα δεχτεί πολλαπλές πιέσεις. Τουλάχιστον απομακρύνεται ο κίνδυνος, η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος να εμφανίσει σημάδια διάλυσης, στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Δεξιάς.

Η αυτοθέλητη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, όσο καλοδεχούμενη και αν είναι, φαντάζει λίγη. Την ίδια στιγμή ο Πράσινος Ήλιος και το όνομά μας είναι μια υποσημείωση στο ψηφοδέλτιο. Τα οικονομικά του Κινήματος παραμένουν σε αταξία. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών γίνεται με αργούς ρυθμούς. Υπάρχει ακόμα χρόνος;

ΕΡΧΟΜΑCΤΕ 2021″.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2017 η σελίδα του Παλιού ΠΑΣΟΚ είχε ξεπεράσει σε likes την αντίστοιχη, επίσημη του ΠΑΣΟΚ, και είχε στείλει επιστολή στη Φώφη Γεννηματά.

“Οι απόπειρες συνεχόμενων ζυμώσεων με τα φθαρμένα υλικά του καταστροφικού εκσυγχρονιστικού “ΠΑ.ΣΟ.Κ” δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ οι αλλαγές επωνυμίας (ανεξήγητη ηττοπάθεια για ένα κόμμα που συνέδεσε το όνομά του με τις εποχές της ευημερίας του νεοέλληνα) πριν από κάθε κάθοδο στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, περισσότερο μπέρδεψαν τους συμπολίτες μας, παρά έκαναν καλό. Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ένας ουραγός των πολιτικών εξελίξεων της τάξης του 4-6%” έγραφαν τότε οι άνθρωποι της ομάδας.

Ακολούθως ζητούσαν τα εξής δύο:

“1) Την έναρξη των διαδικασιών για την επιστροφή του Κινήματός μας στις αγνές αξίες που το οδήγησαν στην καταξίωση, με την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των Μεγάλων Παλαιών συντρόφων που δόξασαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, στα τεκταινόμενα του κόμματος.

2) Την απορρόφηση της σελίδας facebook “ΠΑΣΟΚ” από τη σελίδα μας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο” η οποία πλέον καλπάζει με σκοπό εντός του 2017 να ξεπεράσει αυτήν της επάρατης Δεξιάς. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα