Παναγιώτης Νίκας: Η πολιτεία να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από την αυθαιρεσία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας EUROKINISSI

Για "ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος" κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στους κατοίκους που παρεμποδίζουν την κατασκευή μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας.

Να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον έναντι των όποιων αυθαίρετων ενεργειών των επιμέρους μειοψηφιών, κάλεσε την πολιτεία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το μπλόκο που επιχειρείται σε μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας.

"Δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος", είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, προσπαθώντας να περιγράψει μια κατάσταση που ισχύει για πολλά έργα που βαλτώνουν στην Ελλάδα.

ADVERTISING

Όπως καταγγέλλει η Περιφέρεια για αρκετό καιρό μερίδα κατοίκων και συλλογικότητες, παρεμποδίζει την κατασκευή της μονάδας, την ώρα που η Λακωνία βουλιάζει στα σκουπίδια και η κατάσταση με τις παράνομες χωματερές σε δάση και σε ποτάμια έχει φθάσει στο απροχώρητο, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι αντιδράσεις προκαλούν ερωτηματικά, καθώς το σχέδιο κατασκευής έχει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, που έχει εκφραστεί θετικά σε όλα τα επίπεδα και της μορφές επίσημης εκπροσώπησής (αυτοδιοικητικό, περιφερειακό, συλλογικό).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα και στην οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους και οι αντιδρώντες, υπέρ της κατασκευής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών.

Συγκεκριμένα, υπέρ της υλοποίησης του έργου βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού τάχθηκαν οι Δήμαρχοι Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Σπάρτης και Ελαφονήσου, δυο αντιδήμαρχοι ως εκπρόσωποι της Ανατολικής Μάνης, χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, οι βουλευτές Λακωνίας Θ. Δαβάκης και Ν. Κρητικός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, καθώς μέλη Συλλόγων και άλλων φορέων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network