Πανηγυρική διάθεση μεταξύ των καραμανλικών μετά τις αποφάσεις για Βατοπέδι-ΕΛΣΤΑΤ

Πανηγυρική διάθεση μεταξύ των καραμανλικών μετά τις αποφάσεις για Βατοπέδι-ΕΛΣΤΑΤ
Συζήτηση στην Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και την αλλαγή σκοπού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Γιατί οι καραμανλικοί νιώθουν πολιτική δικαίωση και με ποιους έχουν ενοχληθεί. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Πανηγυρική διάθεση επικρατεί στο καραμανλικό στρατόπεδο μετά τη δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι, που ήλθε λίγες ημέρες μετά την εντολή για συνέχιση της έρευνας όσον αφορά στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών,εκτιμώντας ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών ακινήτων έναντι παραλίμνιων εκτάσεων στη Βιστωνίδα, ενώ απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή δεν έκαναν κανένα σχόλιο όσον αφορά στην απόφαση για το Βατοπέδι, ωστόσο η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στην Παναγή Κυριακού, όπου θεωρούν πολιτική δικαίωση την εξέλιξη. Είναι η πέμπτη θετική απόφαση, ενώ ο Γιάννης Αγγέλου έχει απαλλαγεί ήδη με βούλευμα, αφού όμως επί τέσσερα χρόνια είχε κρατηθεί σε ομηρία, με στόχο κατά την επικρατούσα στο καραμανλικό χώρο άποψη τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Σε ευρύτερους κύκλους καραμανλικών βουλευτών πάντως προκάλεσε εντύπωση ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα ούτε από τη Ν.Δ., ενώ τα σχόλια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος την περίοδο κατά την οποία η υπόθεση κυριαρχούσε στην επικαιρότητα ανήκε στο ΛΑΟΣ, μάλλον ενόχλησαν πολλούς καραμανλικούς που δε διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις με τα προερχόμενα από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στελέχη της σημερινής Ν.Δ.

Η απόφαση για το Βατοπέδι, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της έρευνας για το έλλειμμα του 2009, κάνει μάλιστα ορισμένους γαλάζιους να μιλούν για διαμόρφωση συνθηκών ακόμη και για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού, λογαριάζοντας πάντως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ίδιο τον κ.Καραμανλή που δε δείχνει καμία τέτοια διάθεση.

Η εξέλιξη της έρευνας για το έλλειμμα του 2009 θα είναι επίσης καθοριστική για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος, καθώς ήδη προκαλεί αναταράξεις με το ΠΑΣΟΚ και τους παπανδρεϊκούς και φέρνει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, που καλείται μεταξύ όλων των άλλων να απολογηθεί γιατί δεν έκανε την εξεταστική που υπόσχονταν για το μνημόνιο και γιατί απεδέχθη τα στοιχεία για έλλειμμα 15% βάσει των οποίων ελήφθησαν τα μέτρα της τελευταίας τετραετίας.

Μετά το βούλευμα του συμβουλίου εφετών, που ζήτησε τη συνέχιση της έρευνας διαφωνώντας με την απόφαση της 5ης ειδικής ανακρίτριας και την εισαγγελική πρόταση, για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ θα τραβήξει ακόμη σε μάκρος. Από το καραμανλικό στρατόπεδο παρακολουθούν το θέμα εκ του σύνεγγυς, ώστε όπως λένε να αποφευχθεί κίνδυνος νέας απόπειρας “θαψίματος” και έχουν άγριες διαθέσεις απέναντι στον κυβερνητικό εταίρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα