Παπαδημούλης: Δεν μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έξι μήνες χωρίς Πρόεδρο, απαιτείται σοβαρότητα

Παπαδημούλης: Δεν μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έξι μήνες χωρίς Πρόεδρο, απαιτείται σοβαρότητα
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης INTIME NEWS

Ηχηρή παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τις εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου μετά την αποχώρηση Τσίπρα.

Σαφή θέση κατά των προσπαθειών που ναρκοθετούν τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή συνεδρίου και την άμεση ανάδειξη προέδρου, πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Η Πολιτική Γραμματεία υπερασπίζεται τις θέσεις της σε συνεδρίαση το μεσημέρι της Δευτέρας. Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η οργάνωση υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτέμβρη, καθώς έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο κάποια στελέχη του κόμματος φέρονται να προσπαθούν να “τρενάρουν” τις διεργασίες.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην τοποθέτησή του αναφέρει πως πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία ώστε το κόμμα να έχει Πρόεδρο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. “”Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση Τσίπρα, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο”, τονίζει χαρακτηριστικά, καθώς όπως εύλογα αναφέρει, με αυτόν τον τρόπο δεν δύναται να ασκήσει αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση Τσίπρα, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα κ ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το “εμείς” πάνω από τα διάφορα «εγώ»!

Να εφαρμοστεί το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι υποψήφιες-οι Πρόεδροι να καταθέσουν Υποψηφιότητα κ πρόταση και να δεσμευτούν για την στήριξη όποιας-ου εκλεγεί”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συνεδριάσει στις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά μετατέθηκε  για τις 15:30. Οδηγός θα είναι η πλειοψηφική απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης, για διαρκές συνέδριο τον Αύγουστο, εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτέμβρη και τακτικό συνέδριο τον Νοέμβριο.

Ωστόσο υπάρχουν “φωνές” που επιμένουν να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα. Μεταξύ εκείνων που ζητούν εσωκομματικές εκλογές αργότερα μέσα στη χρονιά φέρονται να είναι ο Χρήστος Σπίρτζης ενώ υπέρ της θέσης του φαίνεται πως τάχθηκαν μόλις 3 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης. Με την θέση αυτή φαίνεται να συμφωνεί και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα