Παπαδημούλης: Μηδενική απορρόφηση στα κονδύλια για πολιτική προστασία από την κυβέρνηση

Παπαδημούλης: Μηδενική απορρόφηση στα κονδύλια για πολιτική προστασία από την κυβέρνηση
Δημήτρης Παπαδημούλης eurokinissi

Δριμύ κατηγορώ από τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νεά Δημοκρατία, έχει μηδενική απορρόφηση στα κονδύλια για πολιτική προστασία, δασοπροστασία, ενώ την ίδια ώρα αφαιρούν αντιπλημμυρικά και σιδηροδρομικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μοιράσουν την πίτα σε μεγάλες επιχειρήσεις φιλικές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, ο Δημ. Παπαδημούλης. μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ Channel είπε: “Από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πάρει πάνω από 30 δισ. ευρώ από το 2020. Ξέρετε ποια είναι η απορρόφηση για τα αντιπλημμυρικά έργα; Είναι 0%. Μπήκαν στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα ύψους 117 εκατ. ευρώ, και από αυτά ως τον Ιούνιο του 2023 η απορρόφηση ήταν 0% εκ μέρους του επιτελικού κράτους της ΝΔ.

Για τη δασοπροστασία στο σχέδιο μπήκαν 377 εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ήταν 2,46%. Και για την πολιτική προστασία και πρόληψη 187,5 εκατ. ευρώ και απορροφήθηκε το 0,52%”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα