Παπαδημούλης: Αναγκαία η συγκρότηση προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση - Προσκλητήριο στη Φώφη Γεννηματά.

Προσκλητήριο διαλόγου στη Φώφη Γεννηματά απηύθυνε μέσω του News 24/7 στους 88.6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου, αναφορικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που δρομολογεί η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

"Οι αλλαγές που θα γίνουν αναγκαστικά στην κυβέρνηση λογικό είναι να σηματοδοτούν την ανάγκη για δημιουργία ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου στην Ελλάδα στο οποίο θα μετέχουν στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλους χώρους. 'Έτσι θα ενισχυθεί το προοδευτικό-αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης " είπε ο κ.Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς για τη στάση της κας Γεννηματά αφού της προέτρεψε να πάψει όπως είπε να είναι στην ουρά της ΝΔ και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών της απηύθυνε προεκλογικό κάλεσμα διαλόγου προκειμένου να συγκροτηθεί ο νέος χώρος που περιέγραψε παραπάνω.

"Αυτές τις συγκλίσεις τις έχει ανάγκη η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη" υπογράμμισε ενώ τόνισε την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι στον πολιτικό λόγο. "Ακόμη και με τη ΝΔ θα πρέπει να υπάρξουν σημεία συνεννόησης όπως στη συνταγματική αναθεώρηση και στα εθνικά θέματα. Ο φανατισμός και η ακρότητα είναι δεν αντιστοιχούν με τις ανάγκες της χώρας" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρηστίδης: Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε "face to face" με τον Τσίπρα

Μπακογιάννη: Απολύτως καταδικαστέες οι εκφοβιστικές πρακτικές σε βάρος βουλευτών

Ψήφος Εμπιστοσύνης: Στις 12 της Τρίτης με ομιλία Τσίπρα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή

SHARE: