Παπαδημούλης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αλα καρτ

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε πως οι θέσεις του Ντόναλντ Τουσκ είναι απαράδεκτες τονίζοντας πως η Ελλάδα έσωσε την τιμή της Ευρώπης με την αλληλεγγύη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια

Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή χαρακτήρισε -μέσω του Ραδιοφώνου24/7 στους 88,6- ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης την επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, με την οποία προτείνει την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για το προσφυγικό.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε στη συνέχεια, ότι δεν μπορεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να είναι «αλα καρτ» και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αντίδραση κρατών-μελών και της Κομισιόν προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως το προσφυγικό.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σημείωσε ότι εφαρμόζει την πολιτική κυβέρνησης-Τσίπρα και όχι προσωπική πολιτική.

«Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη αλλά να μην πυροβολούμε το ασθενοφόρο» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπογράμμισε ότι στο ζήτημα του προσφυγικού, η Ελλάδα έσωσε την τιμή της Ευρώπης με την αλληλεγγύη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που κατέφθασε το προσφυγικό “κύμα” στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιμένει ο Τουσκ στην κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για το προσφυγικό: Τι αναφέρει στην επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ

Προσφυγικό: Ένα βήμα πίσω ο Τουσκ για την κατάργηση των ποσοστώσεων

Παρέμβαση στην Ευρώπη για το προσφυγικό

SHARE:

24Media Network