Παπαδόπουλος: Δεν έχει δικαιολογητική βάση η παραίτηση Σακελλαρίου – Διαρροές υπήρχαν πάντα

Παπαδόπουλος: Δεν έχει δικαιολογητική βάση η παραίτηση Σακελλαρίου – Διαρροές υπήρχαν πάντα
O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι "ο κ. Σακελλαρίου με την παραίτησή του έκανε μεγάλη ζημιά. Είναι αδιανόητη η απόφασή του λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του"

Ακατανόητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε την παραίτηση του κ. Νίκου Σακελλαρίου από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

“Η χώρα έχει αποθεσμοποιηθεί, είναι ιστορικό δόγμα ότι πριν από την καταστροφή μιας αυτοκρατορίας ή ενός κράτους προηγείται η θεσμική διάλυση” τόνισε και πρόσθεσε: “Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ΣτΕ κάτι τέτοιο. Δεν έχει δικαιολογητική βάση η παραίτηση του κ. Σακελλαρίου και το επιχείρημα ότι είναι υπέρ των συνταξιούχων δεν λέει κάτι. Διαρροές υπήρχαν πάντα.

“Διάφορες κοκότες παραβίαζαν τον κανόνα εχεμύθειας χωρίς να υπάρχει αντίδραση από την ηγεσία του ΣτΕ. Ο κ. Σακελλαρίου με την παραίτησή του έκανε μεγάλη ζημιά. Είναι αδιανόητη η απόφασή του λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του” σχολίασε.

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, “την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή του την στην προεδρία του ΣτΕ έχει η κυβέρνηση”. “Αυτά δεν γίνονται στις θεσμικές δημοκρατίες” κατέληξε. 

Ως προς τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: “Τους θεωρώ σοβαρούς στο οικονομικό επιτελείο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δέχονται προληπτική πιστωτική γραμμή δεδομένης της ευαλωτότητας της χώρας. Οι αγορές που θα μας κρίνουν δεν ομιλούν, τιμολογούν. Θα έπρεπε να επεκταθεί το μνημόνιο. Η ΕΚΤ δεν θα δίνει ρευστότητα στις τράπεζές μας αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα. Το 1955 ο Αγγελος Τερζάκης είχε γράψει ότι “δυστυχώς θα ζήσουμε εποχή που θα δίνονται μάχες για να κερδίζονται εντυπώσεις και να χάνονται υποθέσεις”. 

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης, την οποία υποστηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Και εξήγησε γιατί: “Οταν η χώρα περνάει σοβαρό κλονισμό υπάρχουν αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες. Κάποιοι που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία πρέπει να αποσυρθούν. Χρειάζεται αιμάτωση με άφθαρτους ανθρώπους με άλλη γνώση και άλλη ποιότητα. Η Δημοκρατική Ευθύνη αυτό προσπαθεί. Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να οικοδομήσει αξιοπιστία, κύρος, εμπιστοσύνη.Τα καινούργια πράγματα που έχει ανάγκη η χώρα μπορούν να γίνουν μόνο με άλλο τύπο πολιτικών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα