Παπαδόπουλος: Κατήγγειλε τη χρήση του όρου "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από υπουργό της ΠΓΔΜ σε άτυπο συμβούλιο

ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ// Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ// Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Yποδομών κατήγγειλε τη χρήση του όρου "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από τον υπουργό Μεταφορών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια άτυπου συμβουλίου

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος κατήγγειλε την χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τον υπουργό Μεταφορών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών της ΠΓΔΜ (ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες ως παρατηρητής) ζήτησε να μπορεί να έχει τον λόγο.

Μετά την θετική ανταπόκριση της ιταλικής προεδρίας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε κατ' επανάληψη την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που οδήγησε τον Έλληνα υφυπουργό μεταφορών να παρέμβει, καταγγέλλοντας την στάση του πολιτικού από την ΠΓΔΜ.

«Τόνισα ότι στα πλαίσια όλης της ευρωπαϊκής οικογένειας η επίσημη και μοναδική ονομασία είναι FYROM. Ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει, συνεπώς, να υπάρξει καμία παραποίηση από μέρους παρατηρητών που συμμετέχουν σε συνόδους της Ένωσης, διότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην συνεργασία με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισε, επίσης ότι «όλοι πρέπει να σέβονται τα ευρωπαϊκά δεδομένα», θέση η οποία έτυχε της πλήρους υποστήριξης από μέρους της ιταλικής προεδρίας.

Σε ότι αφορά τις εργασίες του συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχισθούν και αύριο, ο κύριος Παπαδόπουλος πρόσθεσε, ότι «τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών είναι βασικής σημασίας, αφού θα ενώσουν την χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη μέλη, με μια νέα σημαντική σειρά οδικών και θαλάσσιων διαδρομών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network