Παπακώστα: Η εθνική συναίνεση είναι δεδομένη από το 2008

Παπακώστα: Η εθνική συναίνεση είναι δεδομένη από το 2008
Η κατερίνα Παπακώστα κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών". Eurokinissi

"Την Συμφωνία την πιστώνεται η πάγια εθνική θέση της χώρας κι όχι η κυβέρνηση της Αριστεράς" τόνισε χαρακτηριστικά η Κ. Παπακώστα η οποία επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την στάση της έναντι της Συμφωνία των Πρεσπών μετά την συνεδρίαση των οργάνων του ΝΕΟ.

Το βράδυ θα ξεκαθαρίσει την στάση της για την Συμφωνία των Πρεσπών η Κατερίνα Παπακώστα κι αφού συνεδριάσουν τα όργανα του ΝΕΟ, αν και η ίδια μίλησε με θερμά λόγια για την Συμφωνία πριν λίγο από το βήμα της Βούλης.

“Την Συμφωνία την πιστώνεται η πάγια εθνική θέση της χώρας κι όχι η κυβέρνηση της Αριστεράς” τόνισε χαρακτηριστικά η Κ. Παπακώστα κάνοντας έντονη κριτική προς τη ΝΔ και ζητώντας της να απαντήσει αν προτείνει, όπως κάνει το ΚΚΕ, αλλαγή του δόγματος της χώρας κι απομάκρυνση από τον ευρωατλαντισμό.

Η Κ. Παπακώστα διάβασε παλιότερες δηλώσεις πολιτικών προσώπων για το Μακεδονικό, μεταξύ των οποίων και του Κώστα Καραμανλή από το 2008 όταν ο πρώην πρωθυπουργός είχε εκφραστεί θετικά για την στήριξη των άλλων πολιτικών δυνάμεων στις επιλογές του. “Η εθνική συναίνεση είναι δεδομένη από το 2008, δεν είναι σημερινό ζητούμενο” σχολίασε χαρακτηριστικά η Κ. Παπακώστα.

Η Κ. Παπακώστα προσυπέγραψε άρθρο του πρώην συμβούλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Δημήτρη Κατσούδα από την “Καθημερινή”, ο οποίος υπεραμύνθηκε της εξάλειψης της αλυτρωτικής ρητορικής και της επιστροφής στην Ελλάδα του ονόματος της Μακεδονίας. Παράλληλα, η Κ. Παπακώστα επισήμανε τις δηλώσεις του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου VMRO στην Βόρεια Μακεδονία ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Ζάεφ ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών ικανοποιήθηκε το 100% των αιτημάτων της Ελλάδας.

“Αναμένω να καταδικάσουν όλοι τις ακρότητες”

Η Κ. Παπακώστα αναφέρθηκε επίσης στον “ζόφο” και τις “ακρότητες” των τελευταίων ημερών παρατηρώντας ότι “αναμένω να καταδικάσουν όλοι”. Η Κ. Παπακώστα σχολίασε την στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια έναντι της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για “φωτεινό, αλλά ολιγόλεπτο διάλειμμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα