Παπανδρέου : "Δεν θα παίξουμε τη χώρα σε μια ζαριά"

ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ PSI-  ΣΤΗ ΦΩΤΟ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Διαβάστε στο NEWS 247, τι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν τη ψηφοφορία για το "Μνημόνιο 2" (vid)

Η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης για το "Μνημόνιο 2" ισοδυναμεί με ψήφο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

"Δεν θα παίξουμε τη χώρα σε μια ζαριά", είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μάχη σε τρία μέτωπα:

Ενάντια στις αγορές και στους κερδοσκόπους,  απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη και απέναντι στην εξάρτηση που μαστίζει τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε αυτήν εξάρτηση κάνοντας αναφορά στα φαινόμενα παρασιτικής οικονομίας, παρασιτικού συστήματος πρόνοιας, καθώς και το πελατειακό σύστημα. "Αγοράζουμε ξένα προϊόντα αντί να παράγουμε ελληνικά", "είμαστε από τις πιο εξαρτημένες χώρες στο πετρέλαιο", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε "μία δημοκρατική επανάσταση", για τη δημιουργία ενός κράτους χωρίς σπατάλη και χωρίς πελατειακές εξαρτήσεις, με αξιοκρατία.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε, έκανε λάθη "όπως κάθε άνθρωπος που παλεύει και προσπαθεί", αλλά τόνισε ότι η τελευταία διετία "δεν ήταν το πρόβλημα, ήταν η αρχή της λύσης του προβλήματος –ατελής, καθυστερημένη, αλλά ήταν η αρχή".

Περιγράφοντας την ανάγκη για μία διαδικασία μετάβασης "σε μία άλλη Ελλάδα" τόνισε ότι είτε θα γίνει με προστασία της χώρας, είτε άναρχα, και κάλεσε όλους να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για μία ομαλή μετάβαση.

"Αυτή η συμφωνία είναι ότι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση, με τη στήριξη των τριών κομμάτων. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, κάτι ιδεατό" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα αυτήν την προσπάθεια» γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες".

"Να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο "χάος και την καταστροφή, τις συνέπειες τις εντελώς ανεξέλεγκτες", από το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Aπευθυνόμενος προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, και με δεδομένη την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου στα έδρανα των επισήμων επισκεπτών, ο κ Παπανδρέου τόνισε πως Q

"O εχθρός δεν είναι κάπου έξω - κι αν υπάρχουν εχθροί εκεί έξω, δικές μας αδυναμίες εκμεταλλεύονται. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Και ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε κράτος που θα εγγυάται δικαιοσύνη, διαφάνεια και ισονομία. Και ναι! - χρειαζόμαστε τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ή το θάρρος του Μανώλη Γλέζου, αλλά δεν έχουμε τα τανκς των Ιταλών και των Γερμανών απέναντί μας, ούτε υπάρχει ο σωτήρας της Ανατολής που θα μας σώσει".

SHARE:

24Media Network