Παπαρήγα: "Ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία του λαού"

ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ PSI-  ΣΤΗ ΦΩΤΟ   ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup

Για συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού έκανε λόγο η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τη συμφωνία στις Βρυξέλλες επί της νέας δανειακής σύμβασης.

Η Α. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να μην ταυτίσει στη συνείδησή του την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία.

"Είτε με ευρώ είτε με δραχμή ο λαός θα είναι χρεοκοπημένος", τόνισε.

"Όλα δείχνουν ότι η κρίση θα βαθύνει", είπε, τονίζοντας πως δεν είναι απίθανο να μεταφέρεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο αργότερα.

"Η τσέπη του λαού θα αδειάσει, η ανεργία θα μεγαλώσει και μεγαλύτερο μέρος του λαού θα νιώσει σχετική και απόλυτη εξαθλίωση", είπε και συνέχισε: "Τι να το κάνει ο λαός το πρωτογενές πλεόνασμα όταν θα χει ένα τεράστιο έλλειμμα στην καθημερινή του ζωή"...Εάν υπάρχει έλλειμμα πάλι θα γίνει στάση πληρωμών, έτσι ή αλλιώς είναι κόλαση για το λαό".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην κυβέρνηση ήθελαν την πρόσθετη εποπτεία, γιατί είναι μια μορφή τρομοκρατίας του λαού για να περάσει αυτή η πολιτική. Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Α. Τσίπρας: H συμφωνία δεσμεύει αυτούς που την υπογράφουν

"Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν", δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup, για τις οποίες προέβλεψε ότι "αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες".

"Είναι όμως προφανές ότι αυτή η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν. Δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός. Υπογράφει μία κυβέρνηση εξ ονόματός του που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η συμφωνία, λοιπόν, δεσμεύει μόνο τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Δεν δεσμεύει την ελληνική δημοκρατία, δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία, προφανώς και δεν δεσμεύει την αριστερά", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε δε επώδυνη για την ελληνική κοινωνία τη συμφωνία και είπε πως "το επόμενο διάστημα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο, τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν", ενώ "μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης".

Φ. Κουβέλης: Έτσι που οδηγήθηκαν τα πράγματα δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά

"Έτσι που οδηγήθηκαν τα πράγματα δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η δανειακή σύμβαση δεν μου αρέσει, όπως δεν μου αρέσει και ο τρόπος που προωθείται να γίνει η ανταλλαγή ομολόγων και του PSI", τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή, τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν "αντίρροπα και ισοδύναμα", ενώ σχετικά με τις εκλογές τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το περιεχόμενο της πολιτικής.

Ντ. Μπακογιάννη: Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη έκανε το καθήκον της

"Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη πορεία", σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την απόφαση του Eurogroup.

Υπογράμμισε δε πως η Ευρώπη έκανε το καθήκον της έστω και με καθυστέρηση, ενώ εκτίμησε πως η απόφαση του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

"Ο ελληνικός λαός, χάρη στις θυσίες του και τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει εδώ και δύο χρόνια, κατάφερε να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και να έχει μια ουσιαστική ευκαιρία η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και να σταθεί όρθια και περήφανη ξανά στα πόδια της", είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε πως η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δικαιωμένη από τις εξελίξεις, "γιατί όλο αυτό τον καιρό ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική της λογικής, της ενότητας, αλλά πάνω από όλα τη λογική που βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό. Κόντρα στο λαϊκισμό, κόντρα στην ανευθυνότητα".

SHARE:

24Media Network