Κάρολος Παπούλιας: “Οι ακρίτες έχουν δίκαια παράπονα. Να ξεπεράσουμε μαζί τα τελευταία μέτρα της κρίσης”

Κάρολος Παπούλιας: “Οι ακρίτες έχουν δίκαια παράπονα. Να ξεπεράσουμε μαζί τα τελευταία μέτρα της κρίσης”
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Τέλενδο, στα Δωδεκάνησα, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Την Τέλενδο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να παραστεί στον Αγιασμό. Έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να πάει στην Κάλυμνο όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από τον δήμο Καλύμνου.

Ο Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της τελετής, έστειλε μήνυμα ενότητας.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης»

Και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

Στο Καστελλόριζο Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης

Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων.

Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη.

 Μετά την τελετή, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες με κατοίκους του νησιού για τοπικά θέματα και προβλήματα και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Ακολούθως θα μεταβούν στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα