Παππάς: Η ελλιπής τηλεοπτική κάλυψη της Digea παραβιάζει δικαιώματα

Παππάς: Η ελλιπής τηλεοπτική κάλυψη της Digea παραβιάζει δικαιώματα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα εξαντλήσει τις δυνατότητές της για να λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα όλες οι γωνιές της Ελλάδος.

Δέσμευση ότι η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για να αποκτήσει όλη η επικράτεια πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έδωσε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, καταλογίζοντας στην εταιρεία Digea ότι λόγω της ελλιπούς ανάπτυξής της, παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

«Είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας οι κάτοικοι σε κάποιες περιοχές να μην μπορούν να δουν τηλεόραση λόγω της ελλιπούς ανάπτυξης της ψηφιακής τηλεόρασης» είπε ο κ. Παππάς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα υψίρρυθμα ευρυζωνικά δίκτυα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές που υπάρχουν για να διασφαλιστεί αυτό το δικαίωμα «εντός των κληρονομημένων δεσμεύσεων» που υπάρχουν με την Digea. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μη έχουν οι πολίτες πρόσβαση σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας στην τηλεόραση» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Στις μεγάλες υποδομές ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ατελώς δίχως κρατική ρύθμιση

Με αφορμή την αποτυχία της Digea να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα σε όλη την Ελλάδα ο κ. Παππάς μίλησε για τα βασικά διδάγματα που έχει δώσει η πρόσφατη ιστορική εμπειρία στην Ελλάδα. «Οι μεγάλες υποδομές είναι αδύνατον να αναπτυχθούν με μοναδικό κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα. Όταν ο ιδιωτικός τομέας αφήνεται να αναπτύξει μόνος του τις μεγάλες υποδομές χωρίς ισχυρή παρουσία δημόσιας παρέμβασης και χωρίς ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο τότε τις αναπτύσσει ατελώς» είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε: «όλες οι μεγάλες υποδομές στη χώρα έχουν αναπτυχθεί με πάρα πολύ ισχυρό ρόλο του Δημοσίου».

Διαβεβαίωσε δε ότι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων θα γίνει χωρίς καθυστέρηση και με παροχή καθολικής πρόσβασης στους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς: Τέλος στην απαξίωση των ΕΛΤΑ

Κόντρα Παππά – ΕΙΤΗΣΕΕ με αφορμή το Mega

Η DIGEA 'σπάει' το σήμα του MEGA

SHARE: