Παππάς: “Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει – Αρνείστε να το διευκρινίσετε”

Παππάς: “Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει – Αρνείστε να το διευκρινίσετε”
Νίκος Παππάς eurokinissi

"Μετωπική" επίθεση κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Στην απουσία συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Επισημαίνοντας στον Γιώργο Γεραπετρίτη ότι «από την πρώτη στιγμή μιλάτε για το δυστύχημα και χρησιμοποιείτε τον όρο “τηλεδιοίκηση”. Διευκρινίστε ότι τόσες μέρες μιλάτε αποκλειστικά για το τοπικό σύστημα ελέγχου και θα πάρω πίσω τη χθεσινή μου δήλωση (σ.σ.: περί παραπλάνησης)».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε, καθώς ο κ. Γεραπετρίτης αρνούνταν τη διευκρίνιση, στάση που κράτησε ως το τέλος της παρουσίας του στην αίθουσα:

«Αν εννοείτε ότι λειτουργούσε το τοπικό σύστημα ελέγχου, δηλαδή το ταμπλό που ελέγχει την είσοδο στον σταθμό της Λάρισας και την έξοδο από αυτόν και λίγο παραπέρα, πείτε το για να συνεννοηθούμε. Και για να διευκολύνω: Είχε ο σταθμάρχης τη δυνατότητα να δει την αμαξοστοιχία στο σημείο του δυστυχήματος; Όχι είναι η απάντηση. Υπάρχει μόνο ένα τοπικό σύστημα ελέγχου και αυτό το έχουμε δει με τα μάτια μας, το έχουν αναδείξει τα ρεπορτάζ, όπως του Mega και του Alpha», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση 717, ο Νίκος Παππάς κατέθεσε σειρά στοιχείων, μεταξύ των οποίων τα ετήσια σχέδια δράσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορούσαν τα έτη 2021 και 2022.

Επιστρέφοντας στο ζήτημα της μη λειτουργίας της τηλεδιοικήσης στη Λάρισα -μια κατάσταση που επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ με ανακοίνωσή του και με τη Δήλωση Δικτύου 2023, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό με δηλώσεις του- είπε ότι ο κ. Γεραπετρίτης κατέθεσε, πριν από λίγες ημέρες, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ένα πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής, με ημερομηνία τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο, όμως, «αφορά το σύστημα σηματοδότησης και όχι την τηλεδιοίκηση. Και αφορά το τμήμα Ορφανά – Λάρισα, που είναι πριν τη Λάρισα όπως ανεβαίνουμε, όχι μετά, όπου και έγινε το δυστύχημα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα