Παραιτήθηκε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Διαφωνεί με τη διαγραφή Ψαριανού

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η συνεδρίαση του Eurogroup και πιθανότατα και ο ανασχηματισμός συζητήθηκαν στις χωριστές συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η συνεδρίαση του Eurogroup και πιθανότατα και ο ανασχηματισμός συζητήθηκαν στις χωριστές συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον Φώτη Κουβέλη ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Τι δήλωσε για την διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού ο Σπύρος Λυκούδης

Παραιτήθηκε από τη Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, διαφωνώντας με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σε επιστολή του πρός τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ασκεί κριτική λέγοντας ότι «το κόμμα παίρνει διαζύγιο από τα στελέχη που το ίδρυσαν» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ηΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι ήλπιζε πως «η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού».

Διαφωνία Λυκούδη για τη διαγραφή Ψαριανού

Διαφωνεί ο Σπύρος Λυκούδης με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και, σε δήλωσή του, επικρίνει την ηγεσία του κόμματος για έλλειψη νηφαλιότητας.

«Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα» ανέφερε στη δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη Ψαριανού με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Λυκούδης επιπλέον, υπερασπίζεται το δικαίωμα του κ. Ψαριανού να μην υπογράψει την αμφισβητούμενη επιλογή της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

«Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του. Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά, Κουβέλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εικόνα διάλυσης στη ΔΗΜΑΡ: Ο Φ. Κουβέλης έθεσε εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ τον Γ. Ψαριανό

Λυκούδης για δημοψήφισμα: "Δεν συναθροίζεται η πρότασή μας με αυτές των άλλων κομμάτων"

SHARE:

24Media Network